Χαρίτσης στον Realfm 97,8 για Eldorado Gold: Κινήσεις τακτικής – Πιέζει αντί να τηρεί τις υποχρεώσεις της

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχολίασε την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

“Δημιουργεί ένα θέμα σε σχέση με την απόσταση λόγων και έργων της ίδιας της εταιρείας. Υπενθυμίζω ότι έχει προηγηθεί μία μακρά διαδικασία επικοινωνίας, συνεργασίας με το αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε η εταιρεία για τη συγκεκριμένη επένδυση να υπάρξει πλήρης προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο αλλά και στα όσα προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Για να επιλυθούν, μάλιστα, οι όποιες διαφορές, η κυβέρνηση δρομολόγησε τη διαδικασία της διαιτησίας, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μία διαδικασία η οποία ξεκινάει αυτές τις ημέρες” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι αυτό το οποίο είδαμε σήμερα το πρωί είναι μία κίνηση τακτικισμού, μία κίνηση άσκησης πίεσης από τη μεριά της εταιρείας, η οποία βεβαίως θα πω ότι μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις και στο παρελθόν, κινήσεις οι οποίες, υπενθυμίζω, δεν έχουν γίνει μόνο τα τελευταία δύο χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και παλιότερα, νομίζω, όμως, ότι είναι αυτό μία καλή αφορμή για να συζητήσουμε, λίγο ευρύτερα, για το θέμα των επενδύσεων. Και νομίζω ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, μιας και συζητάμε για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, η οποία, πλέον, έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ