Φιλοσκοπιανό παραλήρημα του “Der Spiegel” – Πώς απάντησαν οι ΑΝΕΛ

Με ένα άκρως μεροληπτικό δημοσίευμα, η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα υπέρ των θέσεων της Κυβέρνησης των Σκοπίων.

«Η “Μακεδονία” ήταν το προβληματικό παιδί των Βαλκανίων – τώρα η νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση προτίθεται να εκδημοκρατίσει τη χώρα. Πρόκειται για τιτάνιο έργο – το οποίο τορπιλίζεται διαρκώς ειδικά από το γειτονικό κράτος της Ελλάδας», γράφει το δημοσίευμα.

Φιλοξενεί μάλιστα δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος μεταξύ άλλων διαμηνύει ««Θα πρέπει να μπορούμε να είμαστε, αυτό που είμαστε: “Μακεδόνες”. Δε ζητάμε κάτι που δεν μας ανήκει, αλλά δεν μπορεί να περιμένει κανείς από εμάς να απαρνηθούμε την ψυχή και τις αξίες μας».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Παραλήρημα που μπορεί να χαρακτηριστεί ευθέως ανθελληνικό

«Το πρόσφατο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του υποτίθεται αξιόπιστου γερμανικού “Spiegel” που φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικ. Ντιμιτρόφ, είναι απόλυτα ανακριβές, απροκάλυπτα μεροληπτικό και απροσχημάτιστα κακόβουλο σε βάρος της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα φιλοσκοπιανό παραλήρημα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να χαρακτηριστεί ευθέως ανθελληνικό. Ο συντάκτης του δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υιοθετήσει απόλυτα και χωρίς την παραμικρή επίφαση αντικειμενικότητας τις ανιστόρητες απόψεις του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών και της ηγεσίας της γείτονος», αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Απαντούμε λοιπόν. Το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα. Οι όποιες προσπάθειες για οικειοποίηση του ονόματος από την ηγεσία των Σκοπίων προκειμένου να εξυπηρετήσει κάθε λογής σκοπιμότητες, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι αποδεκτές, ούτε καν ανεκτές. Και το “Spiegel” οφείλει να πάψει να παίζει προπαγανδιστικά παιχνίδια υπέρ των Σκοπίων και σε βάρος της Ελλάδας. Με άλλα λόγια, οφείλει να επανορθώσει», καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ