«Πυρά» Λοβέρδου κατά Αχτσιόγλου και άγρια κόντρα με τον Μαντά – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή επίθεση στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ., Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την απόσυρσή άρθρου του νομοσχεδίου από την αρμόδια υπουργό.

Συγκεκριμένα, η κα. Αχτσιόγλου με την αιτιολογία ότι το άρθρο 45 ήταν αόριστο ως προς επίμαχα σημεία, αποφάσισε να το αποσύρει και να το επαναφέρει στο μέλλον.

Το άρθρο 45 προέβλεπε ότι ο εργοδότης δε θα μπορούσε να προβαίνει σε ουσιαστικές μεταβολές συμβάσεων εργασίας αν δεν υπήρχε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η υπουργός απέσυρε δική της τροπολογία σχετικά με την έννοια του δόλου του εργοδότη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η κίνηση αυτή έγινε κατόπιν πιέσεων των δανειστών. «Ντροπή σας να μας κοροϊδεύετε με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει ότι: «Μας είπατε ότι οι θεσμοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το νομοσχέδιο και σήμερα έρχεστε να αποσύρεται διατάξεις στα κρυφά. Είστε θρασύς, είστε ένας εσμός ψευτών. Δεν είστε ούτε καν μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, πρέπει να είστε σοβαρή, δεν πρέπει να μας προσβάλλετε».

Οι τοποθετήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσαν την απάντηση του Χρήστου Μαντά, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι απρέπεια οι χαρακτηρισμοί Λοβέρδου. Δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα μέσα στο κοινοβούλιο για τους βουλευτές και τους υπουργούς».

Ο κ. Λοβέρδος, όμως, παρενέβη εκ νέου λέγοντας πως «κοινοβουλευτική απρέπεια είναι να έρχεται σχέδιο νόμου, να υπάρχει ανοιχτή διαβούλευση με την τρόικα και τους θεσμούς και μετά να έρχεται η υπουργός εδώ και να κοροϊδεύει το σώμα. Θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή οι βουλευτές της πλειοψηφίας που έχουν το θράσος να μας λένε εμάς απρεπείς».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ