Μητσοτάκης: Από εμένα θα ακούτε μόνο προτάσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη μέρα

«Από εμένα θα ακούτε μόνο προτάσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη μέρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την εισαγωγική ομιλία του στη συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, για την προετοιμασία της επίσκεψης του στην 82η ΔΕΘ στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

«Η ταυτότητά μας είναι ξεκάθαρη. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, πιστεύουμε ότι μαζί επιχειρήσεις και εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν ξανά την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας ένα ρεαλιστικό, τολμηρό σχέδιο μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα επιτρέψουν στην πατρίδα μας να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και αυτό αφορά ιδιαίτερα εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία μόνο να κερδίσει έχει από την εφαρμογή του δικού μας προγράμματος”, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης είπε στους εκπροσώπους των φορέων ότι, όπως τους είχε υποσχεθεί πέρυσι, η συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη και ο στόχος του είναι να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση, μακριά από επικοινωνιακή διαχείριση η οποία θα δώσει έμφαση σε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις.

“Στην περσινή ΔΕΘ είχα δεσμευτεί να υπογράψω με την ελληνική κοινωνία, αλλά και με τους παραγωγικούς φορείς, μια Συμφωνία Αλήθειας” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. συνέχισε: “Έχουμε κάνει πολλή δουλειά τον τελευταίο χρόνο να προχωρήσουμε στην εξειδίκευση του προγράμματός μας σε μια σειρά από τομείς. Και βέβαια ενόψει της ομιλίας μου στην 82η ΔΕΘ θα είναι κι αυτή μια εμπειρία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παραπέρα το σχέδιό μας για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ποιες είναι οι πραγματικές δυσκολίες στην οικονομία. Πόσο έχει επιβαρύνει η υπερφορολόγηση την επιχειρηματική δράση, πόσο ακριβό είναι το κόστος εργασίας, πόσο δύσκολο είναι να ασκεί κάποιος επιχειρηματική δραστηριότητα στην πατρίδα μας. Και εμείς σε αυτά θέλουμε να εστιάσουμε. Πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα συμμαζέψουμε το κράτος, πώς θα μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση, πώς θα δημιουργήσουμε ένα κλίμα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα».

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές στην Α’ και Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης (Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ράπτη, Καράογλου, Αναστασιάδης) ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ Μακάριος Λαζαρίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στις 5.00 το απόγευμα με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ