Γαβρόγλου: Tο σύστημα των Πανελλαδικών δεν έχει κανένα περιθώριο βελτίωσης

«Η Παιδεία για την κυβέρνηση αυτή, είναι προτεραιότητα και ως προς τη βελτίωση της και ως προς την οικονομική στήριξή της», τονίζει ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής» και μιλά για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν μέσα στην επόμενη τριετία.

Ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει εξασφαλιστεί και σχολιάζει ότι το κλίμα της αγωνίας που υπάρχει στην κοινωνία για το “πρώτο κουδούνι” «είναι απόδειξη παταγώδους αποτυχίας των προηγούμενων κυβερνήσεων». Ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «κανείς δεν προτείνει κάτι συγκεκριμένο, κανείς δεν διαβάζει καλοπροαίρετα όσα ανακοινώσαμε και όλοι θέλουν με ατάκες να κάνουν πολιτική».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η κριτική έχει εστιαστεί στην εξέταση του Ιανουαρίου, ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνει ότι το υπουργείο προτείνει ο βαθμός του Ιανουαρίου να “μετράει” μόνο όταν βελτιώνει τον βαθμό του Ιουνίου. «Όλα αυτά είναι σαφέστατα. Ο εστιασμός της κριτικής μόνο σε αυτό το σημείο είναι βολικό άλλοθι, μιας και πολλοί δεν θέλουν να εμπλακούν στη συζήτηση για το Λύκειο και τη νέα δομή μαθημάτων. Και δεν το θέλουν γιατί γνωρίζουν ότι τότε θα αναγκαστούν να αναγνωρίσουν πως το σχέδιο μας ανοίγει τη μοναδική στις σημερινές συνθήκες προοπτική για την αναβάθμιση του Λυκείου».

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το σύστημα των Πανελλαδικών δεν έχει κανένα περιθώριο βελτίωσης, με τρόπο τέτοιο που να παίξει ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο», σημειώνει. Εξηγεί, μεταξύ άλλων, ότι παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες κάποιων εκπαιδευτικών, η Γ’ Λυκείου δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο και ότι μετά τον Μάρτιο ελάχιστοι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο. «Γι’ αυτό κι εμείς λέμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα των Πανελλαδικών θα καταργηθεί. Όποιοι λένε ότι εμείς είπαμε πως θα καταργηθούν οι εξετάσεις, το κάνουν εκ του πονηρού μιας και γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σύστημα χωρίς εξετάσεις», υπογραμμίζει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ