Η απάντηση της Κονιόρδου στον Σύλλογο Αρχαιολόγων

Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων απαντά με ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Νωρίτερα ο Σύλλογος Αρχαιολόγων σε ανακοίνωση του, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κ. Κονιόρδου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. θεωρεί πως τα έργα και οι ημέρες της κ. Υπουργού έχουν αποδείξει ότι δεν επιθυμεί την εύρυθμη λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ούτε την θεσμική θωράκισή της. Την θεωρεί persona non grata και κρίνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ευθύνης που της έχει ανατεθεί”.

Απαντώντας στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων η κ. Κονιόρδου επισημαίνει:

“Το ΥΠΠΟΑ προκειμένου να αναβαθμίσει το ΤΑΠ, τον τόσο νευραλγικό οργανισμό, και για να το οδηγήσει σε μια νέα εποχή -δεδομένου ότι υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του οργανισμού- άλλαξε, όταν κρίθηκε αναγκαίο, το ΔΣ. Σκοπός του νέου ΔΣ είναι να προχωρήσει, μέσω διαλόγου αλλά και άμεσων ενεργειών, στο νέο οργανισμό του ΤΑΠ, στην αναβάθμιση των πωλητηρίων και πωλητέων ειδών, στην εγκατάσταση αναδόχων στα αναψυκτήρια με χρήση κριτηρίων που αξιοποιούν την τοπική οικονομία και την υγιή επιχειρηματικότητα σε όλη την επικράτεια”.

“Με την προηγούμενη διοίκηση υπήρχε συνεργασία και στήριξη, αλλά δεν υπήρχε η ίδια προσέγγιση στην επίλυση των θεμάτων. Το ΥΠΠΟΑ είχε διατυπώσει τις διαφωνίες του με σαφήνεια και είχε έγκαιρα προειδοποιήσει. Η κίνηση του υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αποτελεσματικότερης λειτουργίας του ΔΣ του ΤΑΠ” προσθέτει.

“Τα άλλα ζητήματα, που για πολλοστή φορά ανακυκλώνει το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, έχουν απαντηθεί. Σκοπός της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ είναι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας. Όλα γίνονται εντός του προβλεπόμενου θεσμικού πλαισίου, με σεβασμό για το παρελθόν και την ιστορία και με μεγάλη ευθύνη για το μέλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη” τονίζει η κ. Κονιόρδου και καταλήγει:

“Η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ αναγνωρίζει και υποστηρίζει την εργασία των Εφόρων, Αρχαιολόγων, Αναστηλωτών, Συντηρητών και όλων των συνεργατών του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι, με αφοσίωση, προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ