Έχουμε και “Ταμείο Καινοτομίας”

Υπογράφηκε από τους υπουργούς Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννη Στουρνάρα, η υπουργική απόφαση για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου (Κεφαλαίου) με την επωνυμία “ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ”, ως χωριστή χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ ΑΕ).

Σκοπός του “ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ” είναι η ενίσχυση καινοτόμων, δυναμικών επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής τεχνολογίας, με κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) μέσω αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Θα χρηματοδοτηθούν καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Επιλέξιμες ενέργειες της πράξης είναι η χορήγηση κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ανάγκη προσέλκυσης:- Προλειτουργικών κεφαλαίων (από 40.000 έως 250.000 ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο) ή

– Κεφαλαίων εκκίνησης (από 250.000 έως 1.500.000 ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο). Το συνολικό κεφάλαιο του Ταμείου εκτιμάται ότι θα ανέλθει τουλάχιστον σε 30 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 εκ. ευρώ αντιστοιχούν στη δημόσια δαπάνη και τα υπόλοιπα σε ιδιώτες επενδυτές. Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.        

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ