Άδωνις Γεωργιάδης: Το Συριζαιίκο μοντέλο υγείας: Πάρτε τα λεφτά των φορολογουμένων και πετάχτε τα

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι γραμμένο στο πόδι. Προσπαθείτε να μεταμορφώσετε τον χαρακτήρα στην πρωτοβάθμια φροντίδα, όμως ο οικογενειακός γιατρός, η ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς και όλα τα ωραία, δεν χρειαζόταν να νομοθετηθούν καν, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να βγει η υπουργική απόφαση» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους γιατρούς οι οποίοι επί της θητείας του αναγκάστηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στο ιδιωτικό τους ιατρείο και το δημόσιο σύστημα υγείας. «Όσοι αδικήθηκαν από την απόφασή μου, τους ζητώ συγγνώμη – ήταν αδύνατο να μην την πάρω λόγω των μνημονιακών μας υποχρεώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμα υποστήριξε ότι ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε πως για κάθε απόλυση γιατρού, ήταν δυνατή η πρόσληψη ενός άλλου. «Δεν προσλάβατε κανέναν. Κατηγορείτε εμένα γιατί τους έδιωξα και δεν κατηγορείτε τον εαυτό σας γιατί δεν προσλάβατε. Τόσοι γιατροί έπεσαν θύμα της δικής σας ψευδολογίας. Εσείς τους υποσχόσασταν ότι μόλις έρθετε στην εξουσία θα τους επαναπροσλάβετε» είπε.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως στο δημόσιο σύστημα υγείας συγκαταλέγεται και ο ιδιώτης ο οποίος έχει σύμβαση με το δημόσιο, και απηύθυνε ερώτημα στον υπουργό Υγείας: «Ο στόχος σας είναι, κ. υπουργέ, να φτιάξετε το πλήρες σύστημα δημόσιας υγείας και να σταματήσετε για πάντα το ιδιωτικό σύστημα; Με τον νόμο του κ. Λοβέρδου, ο ΕΟΠΥΥ έδωσε στον πολίτη την δυνατότητα με ελάχιστες υποχρεώσεις και πολλές φορές με μηδενική συμμετοχή, να εξετάζεται στην ιδιωτική κλινική της γειτονίας του, αντί να περιμένει με τις ώρες στο ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα πάψουν οι ασθενείς στο μέλλον να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ιδιωτικές κλινικές;».

Αναφερόμενος στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) είπε: «Λέτε ότι κάθε δήμος θα έχει το δικό του κέντρο υγείας, και η κάθε γειτονιά τον δικό της ΤΟΜΥ. Γνωρίζετε ότι 87 δήμοι δεν έχουν κανένα κέντρο υγείας; Αν το κάθε κέντρο υγείας χρειάζεται 45 άτομα προσωπικό, φτάνουμε τις 3.915 προσλήψεις, χωρίς το ΤΟΜΥ. […] Ακόμα λέτε ότι ακολουθείτε το μοντέλο της Πορτογαλίας. Λέτε μισές αλήθειες. Ο οικογενειακός γιατρός στην Πορτογαλία υπογράφει συμβόλαιο αποδοτικότητας, που αν δεν το τηρήσει απολύεται. Εσείς παίρνετε το δικό σας, το συριζαίικο μοντέλο. Λέτε πάρτε τα λεφτά των φορολογουμένων και πετάχτε τα».ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ