• Σβίγκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τον Βαρουφάκη

  7:21 μμ, Τρίτη 01 Αυγ 2017 7:21 μμ, Τρίτη 01 Αυγ 2017

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τον κ. Βαρουφάκη» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. Παράλληλα η κ. Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, εκτίμησε πως «οι λεγόμενες "αποκαλύψεις" του ουδόλως έχουν να κάνουν με την πολιτική».

  «Για την περίοδο του '15, η συζήτηση έχει γίνει και στη Βουλή δημόσια. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, στις 31 Ιουλίου του 2015, είχε απαντήσει και σε επίκαιρη ερώτηση της κ. Γεννηματά για όσα και τότε έλεγε ο κ. Βαρουφάκης. Από εκεί και πέρα, έγιναν εκλογές τον Σεπτέμβριο του '15, με ειλικρίνεια φέραμε στον ελληνικό λαό τη συμφωνία με τους δανειστές, διεκδικήσαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή και ο ελληνικός λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την εντολή για να συνεχίσει τη διακυβέρνηση και για να εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για το καλοκαίρι, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι δεν έχει καθόλου να συμβάλλει στον πολιτικό διάλογο», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

  Αναφερόμενη στις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, υποστήριξε ότι πρόκειται για εργαλεία επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού, «όταν η αντιπολίτευση δεν έχει κάτι άλλο να πει». «Οι εξεταστικές που έχουμε προτείνει έχουν να κάνουν με τα εξοπλιστικά, με τα σκάνδαλα στην υγεία, όπου πολλές υποθέσεις βρίσκονται ήδη στη δικαιοσύνη, έχουν να κάνουν με τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα, όπου και εκεί γνωρίζετε ποιες ήταν οι πρακτικές των προηγούμενων χρόνων και των διοικήσεων των τραπεζών» τόνισε.

  «Όσες εξεταστικές έχουν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, και γι' αυτόν τον λόγο έγιναν αποδεκτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είχαν να κάνουν με πραγματικά γεγονότα, τα οποία έχρηζαν περισσότερης διερεύνησης από τα όργανα της Βουλής. Εμείς δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τις εξεταστικές με όρους που ευτελίζουν την ίδια τη σημασία τους. Η ΝΔ, με το να φωνάζει για εξεταστική κάθε μέρα, για όποιο θέμα θεωρεί εκείνη τη στιγμή ότι θα της είναι πιο πρόσφορο, νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Αυτή η προσπάθειά της πέφτει στο κενό, γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ουδόλως τους απασχολεί ούτε η υπόθεση της Βενεζουέλας, ούτε η υπόθεση του κ. Βαρουφάκη», κατέληξε η κ. Σβίγκου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα