Να προεδρεύει εισαγγελέας στην Επιτροπή Προμηθειών ζητά ο Λεβέντης – ΒΙΝΤΕΟ

Την πρόταση του να προεδρεύει εισαγγελέας στην Επιτροπή Προμηθειών, ώστε, όπως είπε, να υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια στις αγορές και θα αποκλείσει τυχόν μίζες υπουργών, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Δεν μπορεί να βασιζόμαστε αν είναι τίμιοι οι υπουργοί, ή στη φιλοπατρία τους ότι δεν τα πιάνουνε. Πρέπει να υπάρχει ένας εισαγγελέας, που θα προεδρεύει σε μία ανεξάρτητη Επιτροπή Προμηθειών, για ασφαλιστική δικλείδα. Έτσι, δεν θα έχουμε το φαινόμενο να κάνει ό,τι θέλει ένας υπουργός σε μία αγορά ελικοπτέρων, για παράδειγμα, και μετά από 10 χρόνια να διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τίμιος και ότι έρχεται η παραγραφή του αδικήματος. Αυτή η πρόταση κατοχυρώνει και τους υπουργούς που είναι τίμιοι και τη διαδικασία της αγοράς», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Αν θέλετε να έχετε απόλυτες εξουσίες θα έχετε και απόλυτες παραπομπές. Θα έχουμε έτσι συνεχώς αντεκδικήσεις και ρεβανσισμό. Ήδη, η ΝΔ έχει εξαγγείλει παραπομπές».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια, της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι θα πρέπει το ΣτΕ να βγάλει απόφαση για το αν είναι νόμιμες οι περικοπές των συντάξεων και των μισθών. Διαφορετικά, όπως είπε, «υπάρχει ο κίνδυνος η Ελλάδα να μην πάρει τη δόση που συμφωνήθηκε μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, γιατί δεν μας εμπιστεύονται οι δανειστές μας». «Φοβάμαι ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Τσίπρα, να μην πετύχουμε να πάρουμε τη δόση. Πρέπει το ΣτΕ να αποφασίσει αν είναι νόμιμα τα κοψίματα. Μη νομίζετε ότι θα πάρουμε τη δόση. Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν πετύχουμε να έχουμε μία απόφαση του ΣτΕ που θα νομιμοποιεί τις όποιες αποφάσεις ψήφισε η Βουλή», τόνισε ο κ. Λεβέντης και κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση και να μην περιμένει, όπως σημείωσε, να καταρρεύσει η σημερινή κυβέρνηση.

«Οι ξένοι θεωρούν ότι είμαστε αναξιόπιστοι. Όταν απειλούνται τα συμφέροντά τους βάζουν μεγαλύτερο νταλκά και πιο ασφυκτική μέγγενη. Δεν πρέπει να παίζουμε με τη χώρα. Η ΝΔ τι λέει; Το πάτε εκδικητικά; Τον Αύγουστο του 2015 όμως πήγατε όλοι μαζί και ψηφίσατε τα προαπαιτούμενα», σημείωσε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε για ακόμα μία φορά την ανάγκη καθιέρωσης της απλής αναλογικής, επισημαίνοντας ότι είναι κορυφαίο ζητούμενο για ένα δημοκρατικό κράτος και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, να πάμε σε συναινετικές, συμμαχικές κυβερνήσεις. Το δημοψήφισμα είναι υπέρτερο. Και αν πάρει πάνω από το 51% η απλή αναλογική, θέλω να δω τι θα κάνει ο αρχηγός της ΝΔ. Θα εξακολουθήσει να θέλει να γίνει αυτοδύναμος πρωθυπουργός; Να θέλει να γίνει Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη; Αυτά τα πράγματα ο λαός δεν τα καταλαβαίνει. Και ο κ. Τσίπρας πρέπει να τολμήσει να το κάνει, διαφορετικά θα μείνει ως ένας διστακτικός πρωθυπουργός που δείλιασε στα μεγάλα ζητήματα», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ