Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για την τρομοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπαράθεση για το θέμα της τρομοκρατίας είχαν στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η τρομοκρατία στην Ελλάδα, όχι η βία, με μια εξαίρεση την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε προέλευση από την μήτρα της άκρας αριστεράς” σημείωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του ο κ. Μητσοτάκης.

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρωθυπουργός σημείωσε: “Κύριε Μητσοτάκη Είχατε σήμερα την ευκαιρία κ. Μητσοτάκη να διορθώσετε ένα ιστορικό άτοπημα που διαπραξάτε. Διότι πιστεύω ότι δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Αυτός ο τόπος έχει νωπή ιστορία κι αυτός ο λαός έχει μνήμη. Κι ο ελληνικός λαός γνωρίζει πόθεν προέκυψε και η βία και η τρομοκρατία. Και μέσα από ποιο κλίμα προέκυψε σ΄αυτό τον τόπο η πιο ακραία μορφή τρομοκρατίας που είναι η καταπάτηση του Συντάγματος και η δικτατορία, το 1967. Γνωρίζει αυτός ο λαός από που προέρχεται ιστορικά η τρομοκρατία και η βία. Μετά βεβαίως υπήρξε και από την πλευρά της άκρας αριστεράς, όπως είπατε”.

“Δεν υπήρξε για εσάς η δολοφονία του Λαμπράκη, του Πέτρουλα, του Τεμπονέρα; Δεν υπήρξε η ακραία μορφή βίας από την πλευρά της άκρας δεξιάς;” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. “Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά είναι προφανές ότι επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά εκλογικά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου και είναι ντροπή προκειμένου να χαϊδέψετε τα αυτιά της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής να εμφανίζεστε στο ελληνικό κοινοβούλιο τόσο ανιστόρητος. Θα ήθελα να σας ζητήσω να ανακαλέσετε αυτή τη φράση και να προσδιορίσετε τη θέση σας απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου γιατί είναι ανισοβαρής, άδικη και ανιστόρητη η τοποθέτηση που κάνατε” τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι για άλλη μια φορά προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα λεγόμενα του. “Θα ήταν ένα επίτευγμα, μια κατάκτηση για τη δημοκρατία εάν εσείς που προέρχεστε από την αριστερά, δεχόσασταν αυτή την απλή πραγματικότητα, ότι όλες οι οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα που προσπάθησαν να δώσουν έναν ιδεολογικό μανδύα σε αποτροπιαστικές πράξεις δολοφονίας είχαν ως μήτρα το χώρο της άκρας αριστεράς” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ