Σκουρλέτης κατά ΝΔ: Δημιουργεί πολιτική αναταραχή – Στρώνει το δρόμο για τους ιδιώτες στους ΟΤΑ

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε μέσω Flash 96 ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με αιχμή την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, παρά τις βελτιωτικές αλλαγές στην τροπολογία για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, η οποία υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

«Η ΝΔ μας ζητά να δώσουμε τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους, να μην κάνουμε διαγωνισμό για μόνιμες προσλήψεις, και να προχωρήσουν οι δήμοι σε συμβάσεις με ιδιώτες εργολάβους, ενώ την ίδια ώρα η ΔΑΚΕ, η γαλάζια συνδικαλιστική παράταξη, ψήφισε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε, επίσης, λόγο για σκοπιμότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να υπάρχει πολιτική αναταραχή, να χρεωθεί το κόστος η κυβέρνηση και να περάσει πιο εύκολα η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

«Όταν η συνδικαλιστική ηγεσία δείχνει ακαμψία, δίνει το άλλοθι σε δημάρχους και τους πριμοδοτεί να πάνε σε αυτή τη λύση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι λόγω της πίεσης από την κοινωνία αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η κινητοποίηση θα αποκλιμακωθεί και θα λήξει μετά το αυριανό συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Θεωρώ ότι είναι τέτοια η πίεση από τον κόσμο, αλλά και από τους ίδιους τους συμβασιούχους – οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων δεν είναι ευχαριστημένοι με τη στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Και κάτω από την πίεση πλέον που δημιουργεί ο καύσωνας σε συνδυασμό με τα σκουπίδια στο δρόμο, νομίζω ότι τελικά θα αποκλιμακωθεί αυτή η κινητοποίηση και θα λήξει αύριο μετά το συλλαλητήριο», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ