Γεροβασίλη: Το συνδικαλιστικό κίνημα να μην αφήνει ρωγμές

“Καμπανάκι” στους συνδικαλιστές των δήμων ότι η στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων, μπορεί να οδηγήσει πολλούς αιρετούς στη λύση της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων, έκρουσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

“Ένα ψύχραιμο και ώριμο συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να δει όλες τις παραμέτρους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όταν βλέπει αυτή τη λύση” σημείωσε η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στον Alpha 9.89.

Τόνισε ότι στον αντίποδα βρίσκεται η τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών για 2.500 μόνιμες προσλήψεις και συνέστησε στους συνδικαλιστές “να περιφρουρήσουν αυτή τη δυνατότητα και να μην αφήνουν ρωγμές από τις οποίες περνά ως λύση η ιδιωτικοποίηση”, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από τις κινητοποιήσεις να υπάρχουν και πολιτικές σκοπιμότητες.

“Η πάγια και σταθερή προσπάθειά μας είναι να μην δώσουμε τη δυνατότητα στους δήμους να ιδιωτικοποιήσουν τον τομέα της καθαριότητας” επεσήμανε η κ. Γεροβασίλη καθώς, όπως είπε, σε μια τέτοια περίπτωση η αποκομιδή των απορριμμάτων κοστίζει ακριβότερα στους δημότες, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν “σε καθεστώς γαλέρας”.

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως ο αριθμός των θέσεων στην καθαριότητα δεν καθορίζονται από την κυβέρνηση, αλλά από τους ίδιους του δήμους, οι οποίοι και αποστέλλουν τη σχετική λίστα με τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό στον συγκεκριμένο τομέα.

Εξηγώντας γιατί ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 8μηνιτών στην καθαριότητα, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να έχει εξευρεθεί στο μεταξύ οριστική λύση, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο του κατακερματισμού των εργασιακών σχέσεων, ωστόσο αυτή η λύση δεν είναι εύκολη, καθώς προσκρούει σε μια σειρά από νομικά ζητήματα.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως “δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για απολύσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων αφού δεν απολύονται, αλλά λήγει η σύμβασή τους”, ενώ τόνισε πως με την παράταση των συμβάσεων δόθηκε η δυνατότητα στους συμβασιούχους να εργαστούν περισσότερο από 8 μήνες.

“Η πάγια θέση μας και η προσπάθειά μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα άλλο καθεστώς εργασίας με πραγματικά εργασιακά δικαιώματα στον τομέα της καθαριότητας” υπογράμμισε η υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ