Παππάς στον Realfm 97,8: Δεν πρόκειται να δεχθούμε μία λύση στο Eurogroup που δεν είναι λύση

Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί λύση που δεν θα είναι λύση και δεν θα εξασφαλίζει ομαλή χρηματοδότηση της Ελλάδας δήλωσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα δεχθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου μία λύση στην οποία το ΔΝΤ δεν θα βάζει χρήματα αλλά θα ‘κουμαντάρει’ το πρόγραμμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησε: “Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε μία λύση, η οποία δεν είναι λύση. Η παρουσία ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι το κριτήριο μας. Το κριτήριο μας είναι εάν διαμορφώνονται οι όροι για την ομαλή από εδώ και πέρα χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους και η ομαλή και ‘εύκολη’ αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων μας”.

Αναφερόμενος στην ποσοτική χαλάρωση ο κ. Παππάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “μπορούμε να πετύχουμε διατυπώσεις και λύσεις οι οποίες να φέρνουν την Ελλάδα στη σφαίρα της κανονικότητας ως προς τη χρηματοδότηση και η σφαίρα της κανονικότητας είναι βεβαίως και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης… Τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους την θέλουμε για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην οικονομία” και πρόσθεσε:

“Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Eurogroup, ένας θεσμός ο οποίος δεν είναι θεσμός, δεν καταφέρνει να δώσει λύση στα προβλήματα με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι και καλούνται οι ηγέτες των χωρών και των κυβερνήσεων να μαζευτούν σε μία Σύνοδο του ευρώ για να δώσουν τη λύση. Υπάρχει ήδη η προγραμματισμένη Σύνοδος των χωρών του ευρώ στις 22 του μήνα και νομίζω ότι εκεί πέρα όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Προσωπικά δεν θα μου κάνει καμία έκπληξη εάν συμβεί αυτό. Δεν θα είναι δηλαδή κάτι το οποίο θα μας ξαφνιάσει”.

Στο ερώτημα γιατί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε αισιοδοξία λέγοντας ότι ‘υπάρχουν πιθανότητες να φορέσει γραβάτα’ ο κ. Παππάς σημείωσε ότι “να μην περιμένετε από αυτήν την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να πηγαίνει στη μάχη με τα όπλα κατεβασμένα… Οι δικές μας προτεραιότητες είναι και τον πήχη ψηλά να βάζουμε και από τους εταίρους μας να διεκδικούμε λύσεις οι οποίες θα καταστήσουν την ελληνική οικονομία βιώσιμη και να δίνουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο επίπεδο της τροϊκανής μηχανικής”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ