Γεννηματά κατά Τσίπρα: “Δημιουργεί σύγχυση, εντείνει την αβεβαιότητα, κάθε μέρα αλλάζει γραμμή”

«Κάθε μέρα αλλάζει γραμμή. Κάθε μέρα παρουσιάζει διαφορετικά σενάρια. Κάθε στέλεχος λέει και κάτι διαφορετικό», ανέφερε από τη Λάρισα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά , κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δημιουργεί σύγχυση και εντείνει την αβεβαιότητα.

«Ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012, που ήταν η μόνη που προέβλεπε απομείωση του χρέους, όταν η χώρα θα έφτανε στα πρωτογενή πλεονάσματα. Η προηγούμενη συμφωνία προέβλεπε και επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων στον τόπο. Το χάσαμε και αυτό. Χαρίσαμε 6 δισ. στους Ευρωπαίους τραπεζίτες με την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά του κ. Τσίπρα», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Ήρθε το 2016 για να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση για να χρυσώσει το χάπι στους βουλευτές του και να τους πείσει να ψηφίσουν. Και τι έκανε; Υπέγραψε μία συμφωνία που έλεγε ότι το χρέος θα αντιμετωπιστεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Δηλαδή μετά το 2018, αφού πάρουμε όλα τα μέτρα πρώτα που μας ζητούσαν. Τώρα για να ξαναβοηθήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν ανέβασε πάρα πολύ υψηλά το χρέος, ενώ ήδη ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι μετά το 2018 θα έρθουν οι ρυθμίσεις. Μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Και τι κάνει;», πρόσθεσε.

«Και χθες ανακάλυψαν ότι δεν τους ενδιαφέρει πια το χρέος, αλλά ο καθαρός δρόμος για να βγουν στις αγορές. Ναι, αλλά για να βγουν στις αγορές, προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη. Γιατί εάν βγουν στις αγορές με υψηλότερα επιτόκια, ενώ οι εταίροι μάς δανείζουν 1,5%, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ