Η συγκινητική υποδοχή της σορού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά – ΦΩΤΟ

Mε ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα εκατοντάδες κάτοικοι των Χανίων υποδέχθηκαν τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα, όπου θα εκτίθεται μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης σε λαϊκό προσκύνημα.

Η σορός του πρώην Πρωθυπουργού έφτασε στα Χανιά με αεροσκάφος C-130 στο οποίο επέβαιναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντος.

Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έβγαλαν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή, και εν μέσω χειροκροτημάτων η σορός μεταφέρθηκε στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου και θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι.

Στον ναό της Αγίας Μαγδαληνής, από νωρίς το απόγευμα είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται συγγενείς και φίλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για ν’ αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον πολιτικό, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα την πολιτική του διαδρομή με τον τόπο καταγωγής του.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου Χανίων.

Πηγή: hanianews.gr

Φωτογραφίες: γραφείο τύπου Νέας Δημοκρατίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ