“Η βία, το γήπεδο της ακροδεξιάς”

«Τα φαινόμενα βίας του τελευταίου διαστήματος είναι ένα σημάδι κρίσης που καλπάζει και φουντώνει όσο φουντώνουν τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, η απελπισία, οι μεγάλες ανισότητες» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash, ενώ σημείωσε:«Όσοι όμως έχουμε μυαλό στο κεφάλι μας πρέπει να φράξουμε το δρόμο σε αυτήν την έξαρση της βίας, στο φανατισμό, στο διχασμό, να μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα που υπέφερε πολύ από εμφύλιες συγκρούσεις και να βρούμε το δρόμο με δημοκρατία, με δικαιοσύνη, με σκληρή αντιπαράθεση απόψεων αλλά χωρίς τον παράλογο δρόμο της βίας. Να πάμε προς τα μπρος και όχι προς τα πίσω. Η βία είναι το γήπεδο που καταργείται η λογική, το επιχείρημα. Και έχει πάρα πολλές μορφές. Η βία, ιστορικά, είναι το γήπεδο της άκρας δεξιάς.»

Όσον αφορά στη “δημόσια κριτική για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ”, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε:«Θέλουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, απαλλαγμένη από τη θηλιά του Μνημονίου, με ένα σχέδιο ανόρθωσης και ανάπτυξης της χώρας. Ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι καταλληλότεροι, οι μόνοι που μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε αυτή τη δανειακή σύμβαση που μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Από κει και πέρα, σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, κι αυτό που με ενοχλεί στο δημόσιο λόγο είναι η επιλεκτικότητα. «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα αλεύρια» λέει ο λαός, δηλαδή η ΝΔ για παράδειγμα, με ποιον θα διαπραγματευτεί σκληρά το μνημόνιο που η ίδια υπέγραψε, για το οποίο έστειλε εγγυητική επιστολή;

Με ενοχλεί, όπως και πολλούς πολίτες, ακόμη και αυτούς που δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει ένα είδος δημόσιας κριτικής όπου όλοι ασχολούνται με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις αποχρώσεις στις δηλώσεις των στελεχών του και κανείς δεν ασχολείται με τον ίδιο ή έστω ανάλογο τρόπο με τα «είπα-ξείπα» στη ΝΔ, με την ανυπαρξία προγράμματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ακόμα δεν έχουν καταθέσει πρόγραμμα για τις εκλογές. Αν εξαιρέσετε τα 18 σημεία του κ. Σαμαρά και τα 10 σημεία του κ. Βενιζέλου, τα δύο αυτά κόμματα δεν έχουν πρόγραμμα για τις εκλογές.»   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ