Ο άκρατος συντηρητισμός του Τσίπρα

Του δικηγόρου Γιάννη Σαμέλη

Εν όψει των εκλογών, συζητείται η γενεαλογική διαστρωμάτωση των ψηφοφόρων και το φαινόμενο να ψηφίζουν μαζικά οι νέες γενιές τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι μεγαλύτερες την Νέα Δημοκρατία. Εκφράζει όμως ο κ.Τσίπρας το «νέο» σε αντιστοίχιση με την βούληση των νεαρής ηλικίας ψηφοφόρων του;

Εκτιμώ ότι ο κ.Τσίπρας εκπροσωπεί ό,τι το συντηρητικότερο και απηρχαιωμένο στην Ελληνική κοινωνία, εκείνες τις δυνάμεις που την οδήγησαν στην οικονομική καχεξία, και δίνουν μάχες επιβίωσης και οπισθοφυλακής έναντι των φιλοευρωπαϊκών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.

Πέριξ του κ.Τσίπρα στοιχίζονται οι παλαιοκομματικές συντεχνίες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, των ΟΤΑ, των ΔΕΚΟ, και των πανεπιστημίων, που αγωνίζονται για την διατήρηση των προκλητικών προνομίων τους, αδιαφορώντας για την πρόοδο του Κοινωνικού συνόλου. Πίσω από τις βαρύγδουπες διακηρύξεις περί προστασίας του Δημόσιου χαρακτήρα συγκεκριμένων υπηρεσιών, κρύβονται οι επιδιώξεις συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου, Μπαλασόπουλου κλπ για διατήρηση των προνομίων της κάστας τους, χωρίς να συνδέουν την εργασία τους με το παραγόμενο αποτέλεσμα. Κρύβονται επίσης οι πανεπιστημιακές συντεχνίες, ελεγχόμενες πολιτικά από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, που επιθυμούν να μην διαταραχθεί το status quo των Ελληνικών Πανεπιστημίων, χωρίς ποτέ να αξιολογούνται, και έχουν καταφέρει να κατατάσσονται αυτά στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καίτοι το επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ο νέος σε ηλικία ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπεί στην πραγματικότητα την διατήρηση των συντεχνιακών προνομίων που οδήγησε μια χώρα με επιχειρηματικό δαιμόνιο, σε καταβαράθρωση της ανταγωνιστικότητάς της.

Το «νέο» που εκπροσωπεί ο κ.Τσίπρας, μαζί με τους συνδικαλιστές γύρω του, είτε αμιγείς πολιτικούς συντρόφους του, είτε εκ μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ συνοδοιπόρους του, είναι στην πραγματικότητα το «παλαιό» που έφερε την Ελλάδα, από ισότιμο μέλος της ΕΟΚ με υγιή οικονομία το 1981, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το 2012, και αποτελεί το διαβατήριο για την οικονομική καταστροφή.

Πηγή:statesmen.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ