Ο Βορίδης στον Realfm 97,8 για τη ρύθμιση χρέους: Η κυβέρνηση έχει την ευχή μας και την υποστήριξή μας

Σαφής η θέση της ΝΔ πως επιθυμεί την καλύτερη δυνατή ρύθμιση του χρέους. Αν θέλει κάτι παραπάνω η κυβέρνηση ας το ζητήσει, υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης απαντώντας στο ερώτημα αν είναι στιγμή, εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, να υπάρξει συνεννόηση τουλάχιστον των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων για κοινή θέση στο θέμα του χρέους είπε: “Νομίζω ότι η θέση της ΝΔ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σαφής. Εμείς θέλουμε την καλύτερη δυνατή ρύθμιση του χρέους και σ’ αυτό, το είπαμε και δημόσια, το είπαμε στη Βουλή, η κυβέρνηση έχει την ευχή μας και την υποστήριξή μας. Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποιου είδους ενέργεια πρόσθετη να κάνουμε, δεν μας έχει ζητηθεί”.

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν την στηρίζει επαρκώς ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ ανέφερε: “Δεν το ξέρω γιατί το εμφανίζουν. Γιατί έχουμε δημόσιες δηλώσεις και έχουμε δημόσιες τοποθετήσεις και είναι καθαρό το θέμα. Δεν ξέρω γιατί το λένε. Αν όμως η κυβέρνηση θέλει από την αξιωματική αντιπολίτευση κάτι περισσότερο, εκτός από την τοποθέτηση της που είναι σαφής και ξεκάθαρη που λέει ότι: ‘προφανώς η καλύτερη δυνατή ρύθμιση του χρέους είναι απολύτως ευκταία και αναγκαία’, απλώς εκείνο το οποίο λέμε είναι ότι αμφισβητούμε αν η κυβέρνηση έχει μία στρατηγική ολοκληρωμένη για το πώς θα επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα. Γιατί συνέχεια ακούμε για κάποια αλλαγή συσχετισμών, συνέχεια ακούμε για κάτι συσχετισμούς δυνάμεων που έχει ο κ. Τσίπρας και συνέχεια εκείνο που βλέπουμε είναι ότι όταν πρέπει να εκφραστούν αυτοί οι συσχετισμοί, στο επίπεδο των ψηφοφοριών και της λήψης αποφάσεων, η Ελλάδα είναι σταθερά απομονωμένη”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ