Κατ’ ιδίαν συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου και Ταγίπ Ερντογάν

«Προ των πυλών» βρίσκεται- όπως πληροφορούνται από διπλωματικούς κύκλους real.gr και enikos.gr – κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), η οποία θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Μαΐου. Από πλευράς Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπως είναι φυσικό, δεν επιβεβαιώνεται ακόμα αλλά ούτε διαψεύδεται η πληροφορία.

Η σημασία της συνάντησης, εφόσον τελικώς πραγματοποιηθεί, είναι προφανής, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας με ευθύνη της Τουρκίας. Σημειώνουμε ότι θα είναι η πρώτη, βεβαίως άτυπη, συνάντηση των Προέδρων Ελλάδος και Τουρκίας, οι οποίοι όμως έχουν επανειλημμένως και με διάφορες ευκαιρίες μιλήσει τηλεφωνικώς, και πάντα σε καλό κλίμα.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος Πρόεδρος που είχε τηλεφωνήσει στον Προκόπη Παυλόπουλο, και μάλιστα το ίδιο βράδυ της ορκωμοσίας του και ανάληψης των καθηκόντων του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ