Κουτσούμπας στον Realfm 97,8: Τα αντίμετρα δεν αποτελούν αντίδοτο στα μέτρα καρμανιόλα

Τα αντίμετρα δεν αποτελούν αντίδοτο στα μέτρα καρμανιόλα που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με αυτά τα νέα μέτρα καρμανιόλα, με τη νέα συμφωνία, επί της ουσίας ένα νέο μνημόνιο. Αντίθετα και με την ίδια τη συμφωνία ανοίγουν πάρα πολλά κανάλια έτσι ώστε να νομοθετηθούν μετά το 2019 και το 2020 και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Εκτός του ότι είναι και στον αέρα όλα αυτά με την έννοια ότι θα εξαρτηθεί, το εξαρτά και η κυβέρνηση, το εξαρτούν και οι δανειστές, από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μία σειρά άλλα τέτοια ζητήματα” είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στα αντίμετρα ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι “όλο αυτό το λεγόμενο κομμάτι των αντίμετρων θα ενισχύσει και άμεσα και έμμεσα πάλι μεγάλες επιχειρήσεις…Τα αντίμετρα δεν αποτελούν αντίδοτο στην πολιτική στήριξης ομίλων αλλά είναι απαραίτητο κομμάτι αυτής. Δεν ήταν κάποια σκληρή και ευφυή διαπραγμάτευση από τους κυρίους της κυβέρνησης”.

Στο ερώτημα εάν το ΚΚΕ θα ψηφίσει τα αντίμετρα ο κ. Κουτσούμπας απάντησε μεταξύ άλλων ότι “θα δούμε καταρχήν πώς θα έρθουν και τι θα λένε συγκεκριμένα. Ως πακέτο αποκλείεται να τα ψηφίσουμε και τα αντίμετρα και τα μέτρα πολύ περισσότερο. Δεν είναι εάν θέλετε γενικά ούτε σε αυτές τις ψηφοφορίες ούτε στις προηγούμενες το βασικό εάν ψηφίσεις ένα μέτρο, έστω μικρής ανακούφισης για μία κατηγορία, αυτό το έχουμε κάνει και έχουμε πει επανειλημμένα ότι το κάναμε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και με την τωρινή τη συγκυβέρνηση και με τις αυριανές. Όμως είναι πρόκληση αυτοί που εξαθλιώνουν το λαό μας, να πετάνε ένα ξεροκόμματο και να ζητούν και ευγνωμοσύνη, γιατί για αυτό πρόκειται”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ