• Ο Παπαδημούλης στον Realfm 97,8 για την αξιολόγηση: Όσο καθυστερούμε ο λογαριασμός ανεβαίνει

  12:58 μμ, Τετάρτη 22 Μάρ 2017 12:58 μμ, Τετάρτη 22 Μάρ 2017

  Όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο λογαριασμός ανεβαίνει και δεν συμφέρει κανέναν η επανάληψη του καλοκαιριού του 2015 δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

  Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το επιδιωκόμενο είναι να κλειδώσει η αξιολόγηση στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, το συντομότερο είναι και το καλύτερο και για την ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά και για την Ευρωζώνη. Το ζητούμενο είναι οι εναπομείνασες διαφορές να γεφυρωθούν και επ’ αυτού υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές. Το Eurogroup και οι Ευρωπαίοι δανειστές πρέπει να κάνουν πίσω για να συναντηθούν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ στα θέματα ελάφρυνσης του χρέους, εμείς θα είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις για μετά το 2019 ή μετά το 2020 σε θέματα φορολογικού, ασφαλιστικού και το ΔΝΤ θα πρέπει να κάνει πίσω στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε:

  «Το ζητούμενο τώρα είναι όχι απλώς λόγια αλλά έργα. Έχουμε καθυστερήσει αρκετά και αυτοί που πληρώνουν την καθυστέρηση είναι οι πιο αδύναμοι Έλληνες. Όσο καθυστερούμε ο λογαριασμός ανεβαίνει, διότι η αστάθεια και η αβεβαιότητα κάνουν ζημιά στην οικονομία… Η τελική ημερομηνία, που νομίζω ότι δεν πρέπει να την ξεπεράσουμε με τίποτα, είναι στις 22 Μαΐου να έχουμε την εκταμίευση της δόσης, γιατί δεν συμφέρει κανέναν να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015».

  Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σαπέν και Σόιμπλε που καλούν τη ΝΔ να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων καθώς και για τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λένε ότι οι υποβολείς των απαιτήσεων αυτών είναι στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημούλης απάντησε «το να ισχυρίζεται κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει υποβολείο στον Σόιμπλε είναι παράλογο. Δεν περιμένουμε από τη ΝΔ να ψηφίσει αυτά τα μέτρα και δεν τους χρειαζόμαστε κιόλας διότι οι 153 φτάνουν και περισσεύουν σύμφωνα και με την πολιτική ανάγκη αλλά και με τη συνταγματική νομιμότητα για να εγκρίνουν τη συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο. Η συμφωνία που θα φέρουν ο Τσακαλώτος, ο Χουλιαράκης και ο Τσίπρας θα εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και θα ψηφιστεί από τους 153, γιατί κανείς από τους 153 δεν θέλει να ρίξει τον Τσίπρα για να έρθει ο Μητσοτάκης. Δεύτερον, γιατί βλέπουν ότι σε δύσκολες συνθήκες αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο και τρίτον διότι ο κόσμος πιέζει να βγούμε επιτέλους σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης… Είναι παράλογο να ζητάς δέσμευση από κόμματα της αντιπολίτευσης για μετά το 2019, για μετά το 2020 και αυτά είναι απόρροια της επιτροπείας».

  Αναφερόμενος στην αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση Βατοπεδίου ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση του δικαστηρίου δεν καταργεί την πραγματικότητα και την αλήθεια. Δεν καταργεί το μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου για το οποίο υπάρχει ολοφάνερη ανάληψη ευθυνών από τη ΝΔ και από τον Καραμανλή».

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα