Στοιχεία της Αχτσιόγλου στη Βουλή για τη γυναικεία εργασία – ΒΙΝΤΕΟ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρέθεσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στη Βουλή στοιχεία για τη γυναικεία εργασία.

«Σήμερα σε όλο τον κόσμο η ίση πρόσβαση της γυναίκας στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία δεν είναι ούτε κατοχυρωμένη, ούτε αυτονόητη. Τα στοιχεία της έκθεσης του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, είναι αμείλικτα. Η οικονομική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών αυξάνεται διαρκώς και θα χρειαστούν περισσότερα από 170 χρόνια για γεφυρωθεί» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα μόνο το 50% των γυναικών έχει σήμερα πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Οι γυναίκες αμείβονται κατά μέσο όρο 24% λιγότερο από τους άνδρες Σε 100 χώρες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας λόγω φύλου» επεσήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας.

«Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες -και ιδίως οι νεότερες γυναίκες- βρίσκονται στο στόχαστρο της κρίσης στην Ελλάδα. Τα στοιχεία από τον ΟΑΕΔ είναι χαρακτηριστικά. Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, το ποσοστό των ανδρών είναι 39%, των γυναικών είναι 61%. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια μείωση της ανεργίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Ασφαλώς είναι μια μείωση που δεν μας επιτρέπει να πανηγυρίζουμε, όμως αξίζει να καταδείξουμε πως αυτή η κυβέρνηση παλεύει μέρα με τη μέρα για να μειώσει την ανεργία, να βρουν ξανά οι νέες και οι νέοι εργασία», ανέφερε η υπουργός Εργασίας ενώ πρόσθεσε:«Η επιμονή της κυβέρνησης για επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας πηγάζει και από αυτή την αδήριτη ανάγκη: Κανένας εργοδότης να μην μπορεί να απολύσει λόγω εγκυμοσύνης, καμία εργαζόμενη να μην αμείβεται με λιγότερα χρήματα, καμία εργαζόμενη να μην πέφτει θύμα εκμετάλλευσης εξαιτίας του φύλου της».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ