Ο Χατζηδάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να ψηφίσει διαρθρωτικά μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει η ΝΔ κάποια διαρθρωτικά μέτρα, στην περίπτωση που συμφωνεί με αυτά, άφησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν τα εξής χωριστά πράγματα», σχολίασε ο κ.Χατζηδάκης, «Είναι τα μέτρα αυτά: μειώσεις συντάξεων και μειώσεις του αφορολόγητου που έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης. Δεν θέλουμε εμείς να ξεπλύνουμε τις ευθύνες της. Είναι μία πολιτική στάση».«Δεύτερον», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «μπορεί, θα δούμε, μπορεί να φέρουν κάποιες αλλαγές διαρθρωτικού χαρακτήρα, π.χ. η απελευθέρωση της ενέργειας, είμαστε εκεί, θα το διαβάσουμε προηγουμένως, εάν συμφωνούμε, είμαστε διατεθειμένοι να το ψηφίσουμε, όπως κάναμε και με αρκετά μέτρα της πρώτης αξιολόγησης».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για «τζάμπα μάγκες», ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε πως: «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι παραδοσιακά στρατιώτης της παράταξης. θα το δείτε όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας, θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος. Νομίζω ότι είναι “τρικυμία σε ποτήρι”. θα με θυμηθείτε σε λίγες ημέρες».Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Τετάρτη είχε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν ψηφίζουμε το όλο δημοσιονομικό πακέτο. Ο κ. Τσίπρας μόνος του θα φέρει το βάρος της υπερψήφισης των μέτρων με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει. Δικός του είναι ο λογαριασμός, ο ίδιος θα πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ