Φίλης: Μείωση αφορολόγητου και συντάξεων με παράλληλη μείωση φορολογίας δεν περνάει

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Ο Νίκος Φίλης σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να ρίξει την κυβέρνηση και είπε πως είναι «συμπολιτευόμενος» κι όχι αντιπολιτευόμενος βουλευτής λέγοντας «είμαι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι σαρκοφάγος».

Παραδέχθηκε ότι χθες συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο χωρίς να πει τι συζήτησαν.

Σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup σημείωσε ότι η πρόταση θα περάσει πρώτα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια από τη Βουλή, ωστόσο τόνισε ότι η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων με αντισταθμιστικό όφελος τη μείωση φορολογίας των επιχειρήσεων δεν θα περάσει.

Αναφερόμενος στην ερώτηση για τα εξοπλιστικά έκανε λόγο για ένα προσχέδιο που διέρρευσε.

Σημείωσε πάντως πως θα πρέπει να συνεδριάσει η ειδική Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για το θέμα, προκειμένου να εξετάσει την ανάγκη και το ποσό.

«Το κράτος θα πρέπει να φροντίσει για το αξιόμαχο, το ανθρώπινο δυναμικό των ενόπλων και τα μισθολογικά τους και ύστερα να δίνει χρήματα για εξοπλιστικά», είπε χαρακτηριστικά και άφησε υπονοούμενα για το αν οι αποφάσεις περί εξοπλισμών «κουμπώνουν» και εξυπηρετούν τις επιχειρησιακές ανάγκες στο Αιγαίο.

Όσον αφορά στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η Φώφη Γεννηματά πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, λέγοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να θέλει να πάει στη ΝΔ.

«Δικό του καπέλο», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ