Παππάς: Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα

«Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα. Όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα είναι μηδενικού δημοσιονομικού αθροίσματος» επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Όλα θα γίνουν ταυτόχρονα, μαζί θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντιμέτρα, που θα ισχύσουν από το 2019» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πως υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις που να αλλάξουν το μείγμα πολιτικής, επισημαίνοντας πως πρέπει να ρίξουμε το βάρος, από την λιτότητα, στις μεταρρυθμίσεις, επικαλούμενος και σχετικές δηλώσεις των Ντάισεμπλουμ και Μοσκοβισί.

«Αν υπάρξει παρέμβαση στο φορολογικό για μείωση του αφορολόγητου τότε θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τα μέτρα που θα δίνουν κοινωνικά δίκαιες και αποτελεσματικές φοροελαφρύνσεις» σημείωσε ο κ. Παππάς. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι μπορεί να αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας και να μειωθεί ο φόρος για τα βασικά είδη διατροφής. Ανάμεσα στις φοροελαφρύνσεις είναι και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, πρόσθεσε.

Για τα εργασιακά επεσήμανε πως υπάρχει αισιοδοξία και του ιδίου και της κυβέρνησης πως «θα καταφέρουμε εντός του χρονικού πλαισίου του προγράμματος να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να μην αυξηθεί το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων».

Υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος καθυστερήσεων. «Είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει και η διεθνής κοινότητα αν κάποιοι, για λόγους σκοπιμότητας, καθυστερούν» επισήμανε.

Σημείωσε τέλος, πως η υπάρχουσα συμφωνία έχει βαθμούς ελευθερίας όπως η παροχή της 13ης σύνταξης και η παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ