Λάβρος ο Βενιζέλος κατά Τσίπρα

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις προγραμματικές εξαγγελίες για την οικονομία που παρουσίασε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του με αντιφατικές δηλώσεις προσπαθούσαν επί μέρες να συγκαλύψουν. Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ανοιχτά και καθαρά υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης. Δημιουργεί έτσι ένα τετελεσμένο γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σε απομόνωση από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης, δηλαδή από τα κοινοβούλια και τους πολίτες των άλλων κρατών. Το κάνει αυτό χωρίς καμία αίσθηση των ευρωπαϊκών συσχετισμών, αλλά και των συσχετισμών στη μεγάλη πλειονότητα των κρατών της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, μέσα από μια αλυσίδα ανεξέλεγκτων αντιφάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί όλες τις επιμέρους προτάσεις του στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθήσουν από τη δική τους σκοπιά, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, να μας καταβάλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου από τις οποίες έχουμε ζωτική ανάγκη:

– για τη στήριξη των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες,

– για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, χωρίς την οποία δεν υπάρχουν επενδύσεις και δουλειές για τους ανέργους,

– για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας όσων πλήττονται από την κρίση.

Βάση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέση πως η δανειακή σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ, άρα τίποτα δεν μας εμποδίζει να βρεθούμε εκτός ευρώ, καταγγέλλοντας εμείς μονομερώς τη δανειακή σύμβαση. Αυτό είναι το σόφισμα της καταστροφής. Αυτό είναι το δηλητήριο του διχασμού της κοινωνίας.

Κορμός των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επένδυση σε ένα μεγάλο και πολυδάπανο κράτος, σε μια Ελλάδα των παλιών ΔΕΚΟ, σε μια κοινωνία του συντεχνιασμού που είναι καταδικασμένη να παρακμάσει μέσα στο αναπτυξιακό αδιέξοδο και τη φτώχια.

Όραμα του κ. Τσίπρα είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η οικειοθελής προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα δήθεν της προόδου και της Αριστεράς διακήρυξε σήμερα την πιο συντηρητική, κρατικιστική πολιτική. Αυτή που πληρώνει πολύ ακριβά ο πιο φτωχός και αδύναμος πολίτης. Αυτή που εξέθρεψε τον παρασιτισμό και την διαπλοκή. Η χειρότερη, άλλωστε, μορφή διαπλοκής είναι αυτή που ποντάρει στο πολιτικό αδιέξοδο και την οικονομική καταστροφή για να αγοράσει στη συνέχεια φτηνά τη δημόσια περιουσία και τις περιουσίες των Ελλήνων.

«Απ’ όλα έχει ο μπαξές» των προγραμματικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Από την επαναγορά του ΟΤΕ, μέχρι την απαλλαγή των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων από τις υποχρεώσεις τους. Ώστε να κάνουν πάρτυ όχι οι μικροεπαγγελματίες, αλλά όσοι θέλουν να κρύψουν τις δικές τους μεγάλες οφειλές και εκκρεμότητες, μέσα στη γενική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Οι σημερινές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν την Ελλάδα εκτός διεθνούς οικονομικού συστήματος. Λυπούμαι γιατί οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αυτές καθ’ εαυτές λειτουργούν αρνητικά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θέλει την Ελλάδα και εκτός ΝΑΤΟ, σε κατάσταση διεθνούς απομόνωσης, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα των εθνικών μας θεμάτων.

Πολιτικά, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά οξύ το ερώτημα αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί μετά τις 17 Ιουνίου.

Το σκηνικό της τεχνητής πόλωσης που επιχειρείται να στηθεί είναι μια καρικατούρα διπολισμού, όταν είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρχουν πια μονοκομματικές πλειοψηφίες και αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Ο ελληνικός λαός οφείλει πλέον να πάρει με την ψήφο του στις εκλογές του Ιουνίου ιστορικές αποφάσεις εν γνώσει των συνεπειών. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε, ότι δεν προειδοποιήθηκε, ότι δεν είχε άλλη επιλογή.

Μετά τη σημερινή θέση του ΣΥΡΙΖΑ και τις χθεσινές προτάσεις της ΝΔ, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, ενώ κρατούμε όλες τις θετικές της όψεις με την Ελλάδα με ασφάλεια μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, αναδεικνύεται ως η μόνη εφικτή, προοδευτική και ασφαλής εθνική στρατηγική. Εθνική στρατηγική που βασίζεται στον αγώνα που δώσαμε υπό αντίξοες συνθήκες, κατά τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων με μια συντηρητική Ευρώπη και με υπονομευμένο το εσωτερικό μέτωπο, λόγω της πολύμηνης προεκλογικής περιόδου που άρχισε τον Νοέμβριο του 2011.

Μπροστά σε αυτή την αδιέξοδη για τον τόπο κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει και πάλι σε ακυβερνησία, μία λύση υπάρχει: Η εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ που με την πρότασή του λειτουργεί ως εγγυητής και καταλύτης για την εφαρμογή της μόνης εθνικής στρατηγικής.

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συσπείρωση όλων των δυνάμεών της για να πετύχουμε την αναθεώρηση της σύμβασης, για να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία, για να πετύχουμε την οριστική υπέρβαση της κρίσης.

Το πραγματικό δίλλημα είναι αν παίζουμε με την τύχη της χώρας ή αν κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να σκεφτεί και να ξανασκεφτεί το συμφέρον της οικογένειάς του, το συμφέρον της πατρίδας μας και να πράξει αναλόγως».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ