ΠΑΣΟΚ: “Προκαλεί ο Σαμαράς”

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, στην οποία κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προκαλεί συνεχώς την ελληνική κοινωνία με την ακατάσχετη παροχολογία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα ακούμε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά να προκαλεί συνεχώς την ελληνική κοινωνία με την ακατάσχετη παροχολογία του αλλά και τα ψέματα του για υποτιθέμενη καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και με ευχολόγια για μείωση της ανεργίας σε διάστημα δύο ετών. Το μόνο που δεν εξηγεί ο κ. Σαμαράς είναι με ποιο τρόπο θα το καταφέρει, με τι πόρους και κυρίως με ποιες συμμαχίες, όταν ο ίδιος και το κόμμα του αποτελούν κομμάτι των βαθιών συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης.

 

Ο κ.Σαμαράς δεν κατέθεσε ούτε στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματός του το περασμένο Σάββατο, στο οποίο τελικά συμμετέχει και η κ. Μπακογιάννη, καμιά συγκεκριμένη πρόταση. Αντιθέτως σέρβιρε στο καθαρά κομματικό του ακροατήριο μέτρα χωρίς ουσία και περιεχόμενο και ανεύθυνες κινήσεις τακτικισμού.

Αλήθεια, κατάλαβε ο κ. Σαμαράς πως το τεχνικό σκηνικό πόλωσης που δημιούργησε με τις ακραίες φωνές της Αριστεράς έχει μετατραπεί σε διάστημα λίγων ημερών σε μια ενιαία φωνή λαϊκισμού, ανευθυνότητας και βαθιάς συντήρησης;

Η ελληνική κοινωνία που αγωνιά, επιζητά σοβαρές προσπάθειες εθνικού χαρακτήρα που θα οδηγήσουν στην επίλυση των προβλημάτων. Επαναλαμβάνουμε στον κ. Σαμαρά και σε όσους συμμετέχουν στο ευρύ μέτωπο του λαϊκισμού που δημιούργησε πως οι πολίτες δεν έχουν την διάθεση να παίξουν τους θεατές στο θέατρο του παραλόγου που επιδιώκει να στήσει η Νέα Δημοκρατία.

Την στιγμή που οι ομογάλακτοι στην Ευρώπη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παίρνουν ξεκάθαρη θέση για το πρόβλημα της χώρας δείχνοντας τον δρόμο της ύφεσης, οι προοδευτικές δυνάμεις όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δίνουν το στίγμα της αλλαγής κρατώντας τα θετικά της δανειακής σύμβασης και αναθεωρώντας τα αρνητικά.

Το ΠΑΣΟΚ μιλά ξεκάθαρα και με τρία αποφασιστικά βήματα ως προς τον στόχο αυτό. Πρώτον  η πλήρης αξιοποίηση του χρόνου και όχι η μετατροπή του σε εχθρό της προσπάθειας αυτής. Δεύτερον η οργανωμένη αναθεώρηση της σύμβασης με την στήριξη των συμμάχων σοσιαλιστών της Ευρώπης και τρίτον ουσιαστικές αλλαγές στις δομές τους κράτους και του παραγωγικού μοντέλου μέσα από ένα εθνικό σχέδιο, ώστε τα χρήματα που θα έρθουν από τη σύμβαση να λειτουργήσουν προς τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να σταθεί η χώρα δυνατή στο προσεχές μέλλον μέσα σε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος, με αίσθημα ευθύνης δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης και ουσιαστικής συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, στο πλευρό του λαού δηλώνει παρών στην καθημερινή μάχη, δεν υπεκφεύγει, δεν παροχολογεί, δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του, όπως πράττουν οι εκφραστές της οπισθοδρόμησης αλλά καταθέτει προτάσεις που έχουν ως στόχο την σοβαρή αναδιάρθρωση της δανειακής σύμβασης δομώντας ένα δρόμο σταθερό μέσα από την Ευρωζώνη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε στη διεκδίκηση της αναθεώρησης της δανειακής σύμβασης».  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ