Το είχε καταγγείλει στον Νίκο Χατζηνικολάου

Διαστάσεις λαμβάνει η είδηση που μετέδωσε το Reuters, ότι η δήλωση Μπαρόζο πως Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ ήρθε μετά από αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Κι αυτό γιατί το τηλεγράφημα του Reuters έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη-βόμβα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, στις 11 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που είχε κάνει και τις δηλώσεις ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  «Εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ» είχε καταγγείλει τότε, ο Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως αυτό να μας επηρέασει». Ακούστε τις καταγγελίες του Γιάννη Δραγασάκη  «Mεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters», δήλωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το δημοσίευμα.«Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι. Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που, προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ερωτήθηκε σε μια συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση, στις 11 Μαΐου ερωτήθηκε για το πώς βλέπει τα σχέδια του Τσίπρα να αμφισβητήσει τη συμφωνία διάσωσης.

«Κοιτάξτε», απάντησε. «Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόντες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο».

«Αν το έκανε είναι επειδή του τηλεφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και του το ζήτησε, σύμφωνα με επίσημη πηγή από την Επιτροπή», αναφέρει το Reuters.  «Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ήταν ένα ευθύ αίτημα», είπε η επίσημη πηγή της Επιτροπής για τη σειρά των γεγονότων.Πάντως, νωρίτερα ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Βήμα Fm διέψευσε το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος του Reuters.

«Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Παπαδήμος. “Ο τέως Πρωθυπουργός επιδίδεται σε non papers” “Μεταξύ Reuters και Λουκά Παπαδήμου είναι σαφές ότι μεγαλύτερη αξιοπιστία αποδίδουμε στο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο με τη παγκόσμια αναγνώριση και εγκυρότητα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας το τηλεγράφημα του Reuters που έκανε λόγο ότι η δήλωση Μπαρόζο πως Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ ήρθε μετά από αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

“Ο τέως Πρωθυπουργός επιδίδεται σε ανυπόγραφα έγγραφά του (non papers), ενώ οι δημοσιογράφοι του Reuters βάζουν πάντα τις υπογραφές τους σε ότι γράφουν. Δηλαδή δεν δεχόμαστε την διάψευση του τέως πρωθυπουργού στην είδηση του Reuters που αποκαλύπτει ότι εκείνος ζήτησε επιτακτικά από τον κ Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο απο το Ευρώ για να αφυπνιστούν οι Έλληνες!”, τονίζι ο κ. Κουίκ και προσθέτει:

“Λαγκάρντ, Παπαδήμος, Ταμβακάκης, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, ειναι συμπρωταγωνιστές στο θρίλερ της χώρας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούν τους πολίτες να διώξουν τον φόβο απο μέσα τους. Να εμπιστευτούν όσους αγωνίζονται και όχι όσους παραδίδονται”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ