Η ΔΗΜ.ΑΡ απαντά

Η Δημοκρατική Αριστερά, φανερά επηρεασμένη από τις δηλώσεις των ξένων για την Ελλάδα, αλλά και από τις δηλώσεις των Ελλήνων εκπροσώπων των ελληνικών κομμάτων δίνει τη δική της απάντηση στον καθένα ξεχωριστά. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει:

“Η κυρία Λαγκάρντ οφείλει να γνωρίζει ότι ούτε τα παιδιά της Αθήνας, ούτε τα παιδιά του Νίγηρα επαιτούν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ. Οφείλει, επίσης, να γνωρίζει ότι η θεσμική της θέση δεν της επιτρέπει τέτοιου είδους σχολιασμούς. Ας αναλογιστεί τί θα σήμαινε η κατάρρευση της Ελλάδας για το σύνολο της κοινωνίας, για το διεθνές τραπεζικό σύστημα, το ΔΝΤ, και ίσως, και την ίδια ως επικεφαλής του Ταμείου”.

 Όσον αφορά στη διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου επικρίνει τη στάση του διότι, όπως χαρακτηριστικά λέει “από τη μια καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ του λαϊκισμού και από την άλλη δεν ξεχνά τη λογική του πελατειακού κράτους που μας οδήγησε ως εδώ. Δεν λέει, όμως, λέξη για τις δικές του ευθύνες και για την κρίση στη χώρα”. Απαντώντας στη φράση που χρησιμοποίησε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει “μήπως είναι προτιμότερο “να κάνει το παν” πρώτα μέσα στο κόμμα του ώστε να μην εμφανίζονται πέντε διαφορετικές και αντικρουόμενες γραμμές για το ίδιο θέμα; Μήπως θα πρέπει ο ίδιος να πείσει για τη σημασία της παραμονής της χώρας στο ευρώ μια πλειάδα στελεχών και συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή;”

Τέλος, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά, τον κατηγορεί ότι “κρύβεται πίσω από τη Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ για να μην αποκαλύψει τη δική του κρυφή ατζέντα για τις 18 Ιουνίου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ