• "Φορολογήστε τους πλούσιους..."

  1:19 μμ, Παρασκευή 25 Μάι 2012 1:19 μμ, Παρασκευή 25 Μάι 2012

  Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με νέους ανέργους επιστήμονες. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

  "Η χώρα και οι πολίτες ζουν ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο.

  Η φοροεπιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη έφερε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, ενώ η φοροδιαφυγή θριαμβεύει.

  Είναι ανάγκη να περάσουμε αμέσως στην πραγματικά προοδευτική διαρθρωτική αλλαγή, η οποία συμπυκνώνεται στη διεκδίκηση «λιγότεροι φόροι από τον καθένα, περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς.»

  Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από τώρα.

  Είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής για τον έλεγχο των ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών. Είναι εγκληματική η αδρανοποίηση της επιτροπής σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, καθώς και των άλλων μηχανισμών ελέγχου .

  Πρέπει άμεσα να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο. Χωρίς αυτό ο πραγματικός πλούτος φοροδιαφεύγει και αυτή τη φοροδιαφυγή την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι οικονομικά αδύναμοι.

  Η χώρα χρειάζεται νέου τύπου μηχανισμούς καταλογισμού και συλλογής των φόρων. Αυτοί οι μηχανισμοί να συγκροτηθούν από νέους ανέργους επιστήμονες οικονομολόγους, νομικούς , λογιστές και να έχουν ως έργο τον καταλογισμό των φόρων."

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα