Πράσινοι: “Εκβιάζουν τους Έλληνες”

Για “εκβιασμό των δημοκρατιών”, κατηγόρησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν, τους Χριστιανοκοινωνιστές, εξαιτίας δήλωσης του γενικού γραμματέα τους, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, για διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας, εάν τις εκλογές κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Μπορεί στην Βαυαρία ο εκβιαστικός ελιγμός να θεωρείται καλό πράγμα, αλλά δεν είναι σωστό», δήλωσε ο κ. Τριτίν, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει καλά τις νομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους. Σημείωσε δε ότι, εάν ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση.

Στην γραμμή του κ. Ντόμπριντ κινήθηκε ωστόσο και πάλι ο χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος δήλωσε: “Αν κάποιος δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει και να κάνει μεταρρυθμίσεις, γιατί θα πρέπει οι Γερμανοί να δίνουν συνέχεια χρήματα; Αυτό είναι παράλογο”, για να καταλήξει λέγοντας ότι “η Ελλάδα διαθέτει πάντα και την επιλογή της εξόδου”.        

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ