• Ντοκουμέντο 1996 Αυτά έλεγε ο Γεωργαλάς για τον Καμμένο

  4:02 μμ, Τετάρτη 16 Μάι 2012 4:02 μμ, Τετάρτη 16 Μάι 2012

  Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη το …μακρινό 1996 στο «Ε» της Ελευθεροτυπίας , ο θεωρητικός προπαγανδιστής της Χούντας Γεώργιος Γεωργαλάς, ανέπτυσσε τις απόψεις του για τον κοινοβουλευτισμό, τη Δημοκρατίας και τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο.

  Ο Γεώργιος Γεωργαλάς ήρθε στην Ελλάδα από την κομμουνιστική Ουγγαρία και όπως ο ίδιος αναφέρει, το 1957 έφτασε στην Ελλάδα και αμέσως του πρότειναν θέση στην υπηρεσία Ειδικών μελετών της ΚΥΠ, «η οποία ασχολείτο με την ιδεολογική παρακολούθηση του κομμουνισμού».

  Όπως τονίζει, πρότεινε τη χρησιμοποίηση του στρατού «που τότε ήταν η μόνη οργανωμένη δύναμη στη χώρα. Διέθετε δικά του μέσα. Ραδιοφωνικό σταθμό, ΤΕΑ, είχε εκδοτικό μηχανισμό κλπ. Θα μπορούσε, λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί για αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Δηλαδή, με μέσα στρατιωτικά να αντιμετωπίσει το πολιτικό πρόβλημα. Η δεύτερη πρόταση ήταν να δημιουργηθεί μία κυβερνητική υπηρεσία πολιτικού πολέμου, όπως είχαμε μάθει στην Ουγγαρία να την αποκαλούμε. Έγιναν δεκτές και οι δύο προτάσεις. Τοποθετήθηκα λοιπόν στο ΓΕΣ. Έγινε επίσης και η Υπηρεσία Πληροφοριών της Προεδρίας της Κυβέρνησης και τοποθετήθηκα εκεί».

  Ο κ. Γεωργαλάς παραδέχεται ότι ενώ είχε πληροφορίες ότι θα κινηθούν οι στρατιωτικοί για το πραξικόπημα, δεν τις μεταβίβασε στην κυβέρνηση. «Όταν συνεργάστηκα με τον Κανελλόπουλο και μου έλεγε για τις εκλογές γελούσα. Σκεφτόμουν: ο άνθρωπος δεν έχει πάρει χαμπάρι πως δεν θα γίνουν εκλογές;» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη.

  Στη συνέχεια ο κ. Γεωργαλάς έγινε υπουργός Τύπου της δικτατορίας και δηλώνει αντικοινοβουλευτικός «θεωρώ ότι οι 300 χειρότεροι Έλληνες είναι οι εκάστοτε βουλευτές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

  «Εγώ είχα πει να γίνουν σε πρώτη φάση κόμματα μέσα από το καθεστώς, Ένα δεξιό, ένα αριστερό, ένα κεντρώο κλπ. Κι όποιον ψήφιζε ο κόσμος. Θα είχαμε μία καλή αντιπολίτευση μέσα από το καθεστώς» αναφέρει και προσθέτει ότι μετά θα ήταν ελεύθερη η δημιουργία οποιουδήποτε κόμματος. Αλλά δεν θα είχαν πιθανότητες αυτά τα κόμματα. Μήπως δεν ξέρουμε πως ορίζεται το αποτέλεσμα; Τώρα το ορίζουν τα διαπλεκόμενα τότε το θα το ορίζαμε εμείς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υποστήριξε ότι ο Παπαδόπουλος θέλησε να το εκμεταλλευτεί «για να ματαιώσει τις εκλογές που είχε αναγγείλει και ταυτόχρονα με την βίαιη καταστολή θα μπορούσε να καθησυχάσει τους στρατιωτικούς που τον αμφισβητούσαν. Φυσικά δεν του βγήκε».

  Η θέση του για τον κοινοβουλευτισμό δεν τον εμπόδισε να συνεργάζεται με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, καθώς όπως χαρακτηριστικά απαντά σε ερώτηση δεν συνεργάστηκε με τη ΝΔ: «Με τη ΝΔ όχι. Μεμονωμένα με βουλευτές. Με τον Πάνο Καμμένο. Τον συμβουλεύω, γράφω τους λόγους του…».

  Ο κ Γεωργαλάς απάντησε και για την θέση του διευθυντή που είχε αναλάβει στην εφημερίδα Το Όνομα: «Όταν μου έκανε την πρόταση ο Μάκης Ψωμιάδης δέχθηκα υπό ένα όρο: να μην παρεμβαίνει στο δημοσιογραφικό έργο μου. Δεν τήρησε το λόγο του και διαφωνήσαμε».

  Λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση της συγκεκριμένης συνέντευξης, ο Γεώργιος Γεωργαλάς διαμαρτυρήθηκε ότι αγνοήθηκαν οι θέσεις του, με επιστολή που εστάλη από το γραφείο τύπου του τότε βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα