Αυτά είπαν στην σύσκεψη για την επιστολή Καμμένου

Αναφορά στην επίμαχη επιστολή  του Πάνου Καμμένου προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά… ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Θα ήθελα παρόλα αυτά να προσθέσω κάτι, το οποίο περιήλθε στα χέρια μου και σε γνώση μου χθες βράδυ, όταν μου στείλατε κάτι που σας έδωσε ο κ. Καμμένος ως άποψη.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ναι.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Είναι ένα πλάνο το οποίο έχει –το ονομάζει «Σενάριο Β’» στο δικό του πλάνο- που ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση να στήριζε εκείνος τουλάχιστον μια τέτοια πρόταση.

Αυτός λέει ότι και να μη δεχθεί κάποιος και τα επτά σημεία της πρότασής του –πολλά από τα οποία δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχθώ- στο μέτρο που η χώρα αντιμετωπίζει υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο με τα όσα συμβαίνουν –εθνικής ασφάλειας, για παράδειγμα λέει για άμεση και άτακτη χρεοκοπία, λέει για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, δυσμενείς εξελίξεις στα εθνικά θέματα, μπορούμε να τα δεχθούμε όλα αυτά- σε μια τέτοια περίπτωση ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μια ανοχή με το κόμμα του.

Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσα, αν είναι δυνατόν, να τον καλούσατε για να μαθαίναμε αν αυτό ισχύει. Διότι σας έκανε αυτή την πρόταση, αλλά δεν νομίζω ότι έχει βγει στον κόσμο αντίστοιχα η γνώση ύπαρξης μιας τέτοιας πρότασης. Απλώς το βάζω επιπλέον στη συζήτηση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι η θέση μου είναι ξεκάθαρη.

Θεωρώ ότι είναι η ευκαιρία. Αν ο Φώτης Κουβέλης δεχόταν την αίσθηση της ισχύος που θα προέκυπτε από ένα κόμμα σαν το δικό του και απ’ τα δύο άλλα, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Οφείλω να πω ότι αντιλαμβάνομαι τις πολιτικές προεκτάσεις και τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια κίνηση.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος τη ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επανήλθε στο θέμα

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας):  Εγώ θεωρώ ότι πρέπει, όπως σας είπα από την αρχή, να υπάρξει αυτή η συνάντηση η δικιά σας, είτε με όλους μαζί με τον Καμμένο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να έρθει να πει, εν πάση περιπτώσει, τι είναι αυτό το οποίο έχει προτείνει εδώ. Είναι συγκεκριμένο, είναι γραπτό. Το έχει δώσει. Είναι scripta manent, να το πω έτσι. Αυτή είναι μια πρότασή του. Να δούμε και αυτός και βεβαίως, τα άλλα τα κόμματα τι άποψη έχουν, προκειμένου να υπάρχει μια ευρύτερη δυνατή απάντηση στο πρόβλημα το οποίο ζητά ο κόσμος να λύσουμε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ