Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός του πολιούχου της Πρέβεζας – ΦΩΤΟ

Tις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Πρέβεζας, Αγίου Χαραλάμπους, τιμά με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την άφιξη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους αποδόθηκαν τιμές, ενώ τον υποδέχτηκαν οι τοπικές αρχές.

Μετά την θεία λειτουργία, ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ακολούθησε τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της λιτάνευσης αναφέρθηκε στα αισθήματα του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, που αποτελούν παρακαταθήκη της Χριστιανοσύνης και ιδίως της Ορθοδοξίας.

«Ο Πολιούχος της Πρέβεζας Άγιος Χαράλαμπος, με τον βίο του, αλλά και το μαρτύριό του, μας έχει κληροδοτήσει μιαν αιώνια παρακαταθήκη της Χριστιανοσύνης και ιδίως της Ορθοδοξίας, κυριολεκτικώς υπαρξιακή για την Δημοκρατία μας και τον Πολιτισμό μας: Την παρακαταθήκη της ανυπόκριτης Αγάπης για τον Άνθρωπο και τον Συνάνθρωπο, η οποία μετατρέπει την απλή κοινωνική συνύπαρξη σε αληθινή κοινωνία προσώπων, ικανή να εμπνεύσει τα κορυφαία αισθήματα του Αλτρουισμού και της Αλληλεγγύης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτή την ώρα μεταβαίνει για προσκύνημα στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Πρεβέζης Κυρού Μελετίου, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφτεί το Δημαρχείο της πόλης, όπου θα ανακηρυχτεί επίτιμος Δημότης Πρέβεζας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, στις 12:15, ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του, ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Πρέβεζας την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Βόζεμπεργκ: Η κατάργηση του προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων εισόδου βλάπτει τον ελληνικό τουρισμό

Τσίπρας: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της διαφθοράς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ