Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος για την απειλητική συμπεριφορά κάποιων δανειστών

«Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα δε θα φύγει μπροστά, εάν δεν αλλάξουμε τους κανόνες στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή» δήλωσε, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη 10η Zootechnia στη ΔΕΘ, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Θα σας πω μόνο ένα στοιχείο. Τη δεκαετία του ’50 η χώρα μας είχε ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες βοοειδή και πεντακόσιες χιλιάδες γουρούνια. Και σήμερα η χώρα μας εισάγει το 92% του μοσχαρίσιου κρέατος και το 77% του χοιρινού κρέατος. Αυτό δείχνει την κατάσταση που υπάρχει στην κτηνοτροφία και αυτό δείχνει το πρόβλημα της χώρας. Αν η χώρα συνεχίσει να μην παράγει και μόνο εισάγει θα είμαστε πάντα πίσω από τους δανειστές για να παρακαλάμε για δανεικά και μνημόνια» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε:

«Αν εισάγουμε κρέατα, αν εισάγουμε προϊόντα, αν εισάγουμε ακόμη και τα πράγματα που έχουμε στο τραπέζι μας από χώρες του βορρά που δεν έχουν ούτε ήλιο, ούτε τα δικά μας χώματα, θα είμαστε πάντα γονατισμένοι».

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το τι εκτιμά ότι θα συμβεί στο επόμενο Eurogroup και εάν πιστεύει ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ο ίδιος τόνισε:

«Η δική μας πρόβλεψη είναι ότι θα έχουμε ένα αίσιο τέλος, με το συνηθισμένο κόλπο του κ. Τσίπρα, δηλαδή τα πράγματα να φτάνουνε στο αμήν και όταν πια ο κόσμος δεν έχει άλλα περιθώρια κι έχει εξαντληθεί η υπομονή του να δεχτεί την όποια συμφωνία έχει κάνει η κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι σε κάθε διαπραγμάτευση, συνήθως, η παράτασή της ευνοεί τον ισχυρό και συνέχισε:

«Μας ξαφνιάζουν οι απαιτήσεις κάποιων δανειστών. Δυστυχώς, όμως, ο υπεύθυνος και αυτός που πυροδότησε την απειλητική συμπεριφορά κάποιων δανειστών είναι ο κ. Τσίπρας. Θυμάστε ότι τον Νοέμβριο τα πράγματα εμφανίζονταν σχεδόν τελειωμένα, έλεγε, ότι αρχές Δεκέμβρη θα έχουμε τελειώσει αρκεί να ξενυχτήσουμε. Δεν ξενύχτησαν; Γιατί έχουμε πάει στον Φλεβάρη και ανησυχούμε;».

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει μια συμφωνία και έχει υλοποιήσει το ένα τρίτο της συμφωνίας» και «αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε η άλλη πλευρά να είναι πολύ αυστηρή με τους Έλληνες».

Σε ερώτηση, ποια θα είναι η στάση του Ποταμιού, εάν έρθουν στη Βουλή προληπτικά μέτρα προς ψήφιση ο επικεφαλής του Κινήματος απάντησε:

«Το Ποτάμι θα κάνει ότι κάνει πάντα. Θα ψηφίσει αυτά τα πράγματα που είναι απαραίτητα και δεν θα ψηφίσει αυτά τα πράγματα, που έρχονται από τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης καθυστέρησης».

Ερωτηθείς για τα μπλόκα των αγροτών και τις διεκδικήσεις τους ο αρχηγός του Ποταμιού είπε:

«Οι αγρότες έχουν τα δίκια τους. Αλλά θα πρέπει επιτέλους να βρούμε έναν τρόπο συνεννόησης και έξω από τα μπλόκα. Εμείς έχουμε πει ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος εκπροσώπησης των αγροτών, οι οποίοι θα συνομιλούν με την κυβέρνηση θα συνομιλούν με την αντιπολίτευση θα πιέζουν για λύσεις, γιατί δε μπορεί η χώρα, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι να ταλαιπωρούνται στον δρόμο για να κερδίσουν ψίχουλα από μια κυβέρνηση. Είμαστε ίσως η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν έχει ένα αντιπροσωπευτικό όργανο αγροτών που να πείθει και τους υπόλοιπους πολίτες ότι μέσα από αυτό εκφράζονται όλοι οι αγρότες όλοι οι κτηνοτρόφοι και μέσα από αυτό διεκδικούν τα δίκια τους».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ