Ο Κεφαλογιάννης στον Realfm 97,8: Αν η κυβέρνηση επιβάλλει νέους φόρους θα μας βρει απέναντι

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέους φόρους δήλωσε κατηγορηματικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Συμπλήρωσε πάντως ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να στηρίξει μέτρα που αφορούν σε αποκρατικοποιήσεις και περικοπές δαπανών.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης απαντώντας στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή μέτρα μέσα στον Φεβρουάριο προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, τι θα πράξει η ΝΔ και εάν πρόκειται να τα ψηφίσει είπε: «Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι μέτρα εννοούν, γιατί βλέπουμε ότι ο λογαριασμός έχει ανέβει. Αν φέρουν για παράδειγμα μέτρα σαν αυτά τα οποία συζητούνται, καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολη η θέση μας και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογήσουμε μέτρο προς μέτρο τι μπορεί να ψηφιστεί».

Και πρόσθεσε: «Αν πάει προς τη σωστή κατεύθυνση, μιλάμε για μέτρα που είναι προς την πλευρά των αποκρατικοποιήσεων, περικοπή δαπανών –και δεν μιλάω για μισθούς και συντάξεις, υπάρχουν πάρα πολλές δαπάνες, τις είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, μία δέσμη μέτρων, αποκρατικοποιήσεων και περικοπής δαπανών που δεν έχει κανένα κόστος όσον αφορά στους μισθούς και τις συντάξεις. Αν πάει σε αυτή την κατεύθυνση, η ΝΔ θα τηρήσει μία υπεύθυνη στάση. Αν πάει σε μία άλλη κατεύθυνση όπου θα επιβάλει νέους φόρους, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση την πραγματική οικονομία, τότε θα μας βρει απέναντι».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Σταθάκης στον Realfm 97,8: Δεν πρόκειται προκαταβολικά να ψηφίσουμε μέτρα

Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Παράθυρο για μείωση στο αφορολόγητο, εάν υπάρξει συνολικό θετικό πακέτο

Γαβρόγλου: Είμαι απελπισμένος από το επίπεδο των διαπραγματευτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ