Παππάς: Να αποφασίσουν οι δανειστές ενιαία γραμμή για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

«Αυτή τη στιγμή δεν θεμελιώνεται από τα δεδομένα που έχουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ότι υπάρχει ανάγκη παραπάνω μέτρων. Από κανένα οικονομικό δεδομένο», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου, είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει και να μπει η συζήτηση επί των πραγματικών δεδομένων, ώστε κάθε πλευρά να πει ποια δεδομένα εμπιστεύεται: αυτά του ΔΝΤ ή των Ευρωπαίων, και κυρίως να το πει η γερμανική πλευρά, διότι το Ταμείο επιμένει ότι με βάση τα δικά του στοιχεία επιμένει για νέα μέτρα, ενώ η πραγματικότητα δεν είναι αυτή», τόνισε ο κ. Παππάς. 

«Οι δανειστές δεν είναι ένα ενιαίο μπλοκ, έχουν διαφορές μεταξύ τους τόσο για το χρέος, όσο και για το status στο οποίο βρίσκεται η οικονομία», πρόσθεσε.

«Η ελληνική πλευρά πριν από τη συμφωνία του Ιουλίου είχε υπογραμμίσει  την ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση. Άλλες χώρες απαίτησαν την παρουσία του ΔΝΤ. Η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε την παρουσία του ΔΝΤ για να προχωρήσει η συμφωνία», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ σημειώνοντας: «Νομίζω ότι τα σενάρια του πολιτικού εκτροχιασμού τα σκέφτονται, τα πριμοδοτούν και τα συντηρούν στην επικαιρότητα οι κύκλοι της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία προσεύχεται ξανά να γίνει μια καταστροφή».

«Καταστροφή δεν θα γίνει, η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα και θα κλείσει με τρόπο ο οποίος δεν θα αμφισβητεί τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πανικό

Ο Μουζάλας για το προσφυγικό: Απαιτούμε η Ευρώπη να εκπληρώσει τελικά την υπόσχεσή της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ