Ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: Απερισκεψία ή ηλιθιότητα το αίτημα για εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Το να ζητάτε εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα, κ. Μητσοτάκη», είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει το φθινόπωρο του 2019».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε ότι «θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών».

«Αυτά που ζητά το ΔΝΤ είναι πέρα και έξω και από κάθε οικονομική λογική και από κάθε συνταγματική λογική», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή το ΔΝΤ ζητεί επιπλέον μέτρα, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι ζητεί από την κυβέρνηση να δεχθεί αυτά τα μέτρα. 

«Αποφασίστε, είμαστε εμμονικοί Αριστεροί ή μειοδότες που τα έχουμε δώσει όλα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, μέσα σε ενάμιση χρόνο, έστησε την οικονομία ξανά στα πόδια της.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τη Ν.Δ. να πάρει καθαρή θέση. «Διαφωνείτε ή συμφωνείτε με τα ακραία μέτρα που ζητά το ΔΝΤ;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι καθαρή.

«Δεν ψάχνουμε πρόθυμους να ψηφίσουν μέτρα», τόνισε κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να επιστρέψετε στην εξουσία, για να λεηλατήσετε ξανά τη χώρα». «Αρνείστε κ. Μητσοτάκη να πάρετε μια καθαρή θέση. Πάλι στρίβειν δια του αρραβώνος», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κήρυκα ανευθυνότητας».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Είπε πως από το πόρισμα της εξεταστικής προκύπτει ότι ΜΜΕ χρωστάνε στις τράπεζες 1,3 δισ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, όπως είπε, «δόθηκαν με “αέρα” όταν ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να δανειστούν».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Η δευτερολογία του Πρωθυπουργού:

Η τριτολογία του Πρωθυπουργού:

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης στον Παππά: Μάλλον είστε από άλλον πλανήτη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Συντάσσεστε με Σόιμπλε στο Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ