• Ο Καμμένος στον ΑΝΤ1 για τις τουρκικές προκλήσεις: Ανατολίτικα καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

  8:10 μμ, Τετάρτη 01 Φεβ 2017 8:10 μμ, Τετάρτη 01 Φεβ 2017

  Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Τέτοιου είδους ανατολίτικα καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα που τις τελευταίες ημέρες έχει κλιμακωθεί.

  Ερωτηθείς o κ. Καμμένος αν η σημερινή επίσκεψή του στα Ίμια επηρέασε την τουρκική προκλητικότητα, είπε ότι δεν θα ρωτήσει κανέναν για να πάει στα Ίμια. «Στα Ίμια έκανα βόλτα στο σπίτι μου» είπε μεταξύ άλλων.

  Κληθείς να σχολιάσει το απειλητικό σχόλιο του βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν, τόνισε: «Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται αν ασχοληθεί με φωνές κάποιων βουλευτών της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει να μπει στην Ε.Ε. Οφείλει να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες. Είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ. Οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο»

  «Οι Ευρωπαίοι και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι στο Αιγαίο. Βλέπουν ότι αυτός που προκαλεί, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και παρενοχλεί ακόμη και νατοϊκά πλοία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων δεν είναι η Ελλάδα, είναι η Τουρκία. Και αυτό είναι που κερδίσαμε με την παρουσία των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου» πρόσθεσε.

  Για τις απειλές του Ερντογάν σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων ότι το θέμα της συμφωνίας για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό δεν αφορά διμερώς στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνίες και με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

  «Αυτές οι απειλές δεν πρέπει να απευθύνονται στην Ελλάδα. Αλλά αν τολμάει ο κ. Ερντογάν ας τις απευθύνει προς την κ. Μέρκελ που θα την επισκεφθεί αύριο ή προς τον κ. Τραμπ με τον οποίο προσπαθεί να βρει επαφή. Εμάς μας αφορά το ίδιο όπως αφορά και στα υπόλοιπα μέλη των συμμαχιών μας. Εμείς θέλουμε ειρήνη, δεν επιδιώκουμε ούτε να κάνουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο ούτε να κάνουμε φασαρίες. Δεν πρόκειται όμως να υπάρξει αεροσκάφος που να μην αναχαιτίζεται» είπε ο κ. Καμμένος.

  «Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή μας, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

  Σε ό, τι αφορά την αξιολόγηση και το τελεσίγραφο που έστειλε η τρόικα, ότι δεν επιστρέφει στην Αθήνα εάν πρώτα δεν νομοθετηθούν τα μέτρα για το 2019 και το 2020, ο κ. Καμμένος είπε ότι η διαπραγμάτευση έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και περίπου δύο μήνες. Όπως σημείωσε, «κάποιοι στην Ευρώπη προσπαθούν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, όπως στη Γερμανία, να τραβήξουν μακριά το κλείσιμο αξιολόγησης».

  Παράλληλα, απέδωσε την καθυστέρηση στη διαφωνία ΔΝΤ-Ευρωπαίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δίνουν διαφορετικές συνταγές δύο «γιατροί». «Έχουμε δύο γιατρούς που δίνουν δύο διαφορετικές συνταγές για τον ίδιο ασθενή. Δεν μπορούμε να πάρουμε και τα δύο φάρμακα», είπε και έκανε λόγο για πολιτική σύγκρουση που υπάρχει στην αξιολόγηση.

  Ερωτηθείς, εάν θα επαναληφθούν όσα ζήσαμε το 2015, απάντησε: «Όχι, αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για νέες περικοπές σε εξαθλιωμένους πολίτες και για νέους φόρους. Τελείωσε δεν αντέχει ο ελληνικός λαός».

  «Δεν θα υπογράψουμε τίποτα. Εμείς αυτά που συμφωνήσαμε σαν χώρα, τα κάναμε. Η εναλλακτική είναι να συμφωνήσουμε σε αυτά που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε και να τελειώνουμε και να αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να έχουν την Ελλάδα με τον πιστόλι στον κρόταφο. Στο χέρι τους είναι να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει συνεπής».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα