Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι ψεύτης και η κυβέρνηση παράλυτη

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «ψεύτη» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον της χώρας και ζητώντας για μια ακόμα φορά εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως πίσω από τη σκληρή στάση των δανειστών κρύβεται μια συνολική αμφισβήτηση της δυνατότητας της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.

«Οι πιστωτές ζητούν μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Βρισκόμαστε σε συνολική σκλήρυνση της στάσης τους. Τώρα έρχεται ο λογαριασμός για τα δύο χρόνια ανικανότητας και ψεμάτων. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στις διαρθρωτικές αλλαγές. Υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα αμφισβήτησης του πυρήνα της συμφωνίας της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κλείσει τόσο καιρό τα ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση και τα οποία έχουν να κάνουν με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

«Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται. Είναι εγκλωβισμένη. Ο κόσμος ξέρει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης. Υπάρχουν 3 λέξεις που περιγράφουν την κυβέρνηση: Ψέματα, ανικανότητα και φόροι» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας και πάλι εκλογές.

Χαρακτηρίζοντας «παράλυτη» την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση να οδηγήσει τη χώρα στις αγορές το 2018, επισημαίνοντας πως ήδη στο εξωτερικό έχουν επανέλθει τα σενάρια ενός Grexit. «Όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να βγει η χώρα από την κρίση» είπε, κλείνοντας μάλιστα και κάθε συζήτηση για συναίνεση σε νέα μέτρα.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης. Συναίνεση δεν θα υπάρξει. Αν ο κ. Τσίπρας προχωρήσει σε μέτρα, μόνος του θα πρέπει να τα περάσει. Αν δεν τα καταφέρει, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για μεγάλους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζει η χώρα.

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση. «Ο Τσίπρας ή θα κλείσει την αξιολόγηση σήμερα ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το να μην κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο θα είναι εγκληματική επιλογή. Θα αφήσει τη χώρα να σέρνεται. Η επιλογή αυτή, που δεν έχουμε καθαρή λύση, είναι μια επιλογή εγκληματική για τη χώρα που επαναφέρει από την πίσω πόρτα το σενάριο του Grexit» είπε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα υπερβολικές τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα, απαιτήσεις πάντως οι οποίες, όπως είπε, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε σε μνημόνια. Και άλλοι μπήκαν και βγήκαν. Στην Κύπρο, μια κυβέρνηση αποφασισμένη υλοποίησε μεταρρυθμίσεις, δεν αύξησε φόρους. Για κάθε μείωση φόρων πρέπει να προσδιορίζουμε μείωση δαπανών. Εγώ προσδιόρισα από που θα κόψουμε δαπάνες. Χρειαζόμαστε άλλο μίγμα πολιτικής. Μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος. Πιστεύω ότι οι εταίροι δεν είναι παράλογοι, αν έχουν απέναντι μια κυβέρνηση σοβαρή θα ακούσουν τί έχουμε να τους πούμε. Πιστεύω στην επιθετική πολιτική μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζοντας εφικτό σενάριο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στο Αιγαίο και την προκλητικότητα της Άγκυρας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με ένταση, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και εθνική αυτοπεποίθηση. «Δεν είναι ώρα για κορώνες και δημόσιες δηλώσεις. Η Ελλάδα στέλνει μήνυμα καλής γειτονίας και φιλίας, αλλά μέσα στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων και του δικαίου. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, δεν αισθάνομαι ότι είμαστε σε κενό ενημέρωσης» είπε υπενθυμίζοντας πως το ζήτημα της μη έκδοσης των 8 αφορά στο κράτος δικαίου και δεν αφορά στην εξωτερική πολιτική.

«Η δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα, η Ελλάδα είναι κράτος με θεσμούς και αρχές» είπε. Μάλιστα, τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι ο πρωθυπουργός έδωσε υπόσχεση στον Ερντογάν όταν αυτό το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη, όπως έχει δηλώσει η τουρκική πλευρά.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η συμφωνία που έχει κάνει η Τουρκία είναι συνολικά με την ΕΕ και έχει και οικονομικό αντικείμενο. «Δρομολογήθηκε ως ένα αναγκαίο εργαλείο για να σταματήσουν οι εισροές προς την Ελλάδα. Ένας λόγος που δεν δουλεύει έχει να κάνει με τις καθυστερήσεις από την πλευρά της Ελλάδας. Υπάρχει τεράστια διαχειριστική ανικανότητα συνολικά στο θέμα του προσφυγικού» τόνισε υπενθυμίζοντας καταγγελίες για κακοδιαχείριση.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως περιγράφουν μία πλήρη ανατροπή του σκηνικού και δείχνουν μια κοινωνία φοβισμένη, που δεν ακούει, που δεν εμπιστεύεται. «Εισπράττω αυτή τη δυσαρέσκεια. Εμείς λέμε ότι θα πούμε στον λαό την αλήθεια. Δεν θα αναλάβουμε δεσμεύσεις που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε» τόνισε δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στη ΝΔ και στην προσέλκυση νέων ανθρώπων που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο και δεν θα κάνει μειώσεις μισθών, δήλωσε όμως πως δεν θα δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις.

Όσον αφορά τα ζητήματα των αγροτών, έκανε λόγο για την ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων στον πρωτογενή τομέα και τους κάλεσε να μην επιβαρύνουν με τις κινητοποιήσεις τους το κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει στοχοποιήσει τον Τύπο, φάνηκε όμως απρόθυμος να δεχθεί οποιαδήποτε ρύθμιση για τον ΔΟΛ.

«Υπήρχαν ζητήματα σχετικά με τον τρόπο που συγκροτήματα είχαν πρόσβαση σε δανεισμό, υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα, αλλά δυσκολεύομαι να αποδεχτώ οποιαδήποτε ρύθμιση αφορά μόνο έναν κλάδο. Δοκιμάζονται πολλοί κλάδοι. Είναι δύσκολο να κάνεις διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων» τόνισε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις για να σωθεί η χώρα.

«Δεν με ενδιαφέρει πως θα μπω στο Μαξίμου, αλλά το πως θα βγω. Θα παίξουμε τα ρέστα μας από τη στιγμή που θα κερδίσουμε. Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Κανείς δεν θα μου ζητήσει λογαριασμό την επόμενη μέρα γιατί θα κάνω αυτά που υποσχέθηκα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Χρειάζεται ψυχραιμία με τους Τούρκους στο Αιγαίο – Δεν είναι η ώρα για μεγάλες κορόνες

Μητσοτάκης: Να μην διανοηθεί ο Τσίπρας να αναζητήσει συνενόχους για τα δικά του λάθη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ