Κικίλιας:Oσοι ασπάζονται αρχές και αξίες είναι καλοδεχούμενοι

«Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αποδείχθηκε ότι κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι αναδείχθηκε τι είναι ο κ. Μητσοτάκης και τι ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί την πρόοδο, τις επενδύσεις, την κοινή λογική, ενώ ο κ. Τσίπρας την συντήρηση, τον λαϊκισμό, τον τυχοδιωκτισμό και τη λογική των μεθοδεύσεων για να διατηρήσει την καρέκλα του», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως «κανείς πλέον, κανένα κόμμα ή φορέας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στο κάλεσμα της πατριωτικής ευθύνης και για αυτό ζητάμε εκλογές».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην στρατηγική, όπως είπε, επιλογή του κ. Μητσοτάκη για διεύρυνση και εκτός της Δράσης, που συστρατεύτηκε σήμερα με τη ΝΔ και ανακοίνωσε τον Γιάννη Καλλιάνο ως αναπληρωτή γραμματέα επιστημονικών φορέων του κόμματος.

«Ανοίξαμε το κόμμα με το μητρώο στελεχών, η ΝΔ έχει πλατιά λαϊκή βάση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεγάλωσε την παράταξη και στα πλαίσια αυτά, όσοι ασπάζονται αρχές και αξίες είναι καλοδεχούμενοι. Το προσκλητήριο δεν σταματά εδώ. Η κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τις εκλογές, θα είναι των πιο άξιων» είπε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως μετά την αύξηση της πολιτικής επιρροής της, στο πλαίσιο του πατριωτικού σχεδίου, η ΝΔ είναι ανοιχτή σε φορείς, κόμματα και παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, με στόχο ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τόμσεν για την ανεργία, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η σημερινή πραγματικότητα για την οικονομία είναι πολύ άσχημη και πως η πορεία δεν είναι αισιόδοξη. «Η οικονομία και η κοινωνία μπορεί να εκπλήξουν ευχάριστα αν φύγουμε από τον λαϊκισμό, με σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Είναι η συμφωνία αλήθειας της ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τους τελευταίους 20 μήνες πέρασε 18 ρυθμίσεις που αφορούν το στήσιμο ενός πελατειακού κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως υπάρχει αύξηση των συμβασιούχων κατά 10 χιλιάδες και διόγκωση του Δημοσίου.

Όπως είπε, μόνο το Α΄ εξάμηνο του 2016, η υπέρβαση έφτασε τα 146 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε λόγο για χτύπημα στην αξιοκρατία και τη νομιμότητα. Επανέλαβε μάλιστα, πως η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

«Κανείς που υπηρετεί τη νομιμότητα δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό. Μιλάμε για κομματικούς εγκάθετους, κόντρα σε δικαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν διχάζουμε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας εκτίμησε πως η Β΄ αξιολόγηση ενδέχεται να οδηγήσει σε 4ο μνημόνιο, νέα μέτρα και πιθανά, πολύ μεγάλα αδιέξοδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Οσμή σοβαρής κυβερνητικής παρέμβασης στην τύχη του ΔΟΛ

Ανακοινώθηκε η συνεργασία ΝΔ-Δράσης – Τι δήλωσαν Μητσοτάκης – Σκυλακάκης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ