Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Οργή Γεννηματά: Δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο

«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας», δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Επισκέφθηκα τον αστυνομικό που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Είναι ένας από εμάς. Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας», τόνισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης. Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Σήμερα δεν θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

«Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», είπε κλείνοντας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την επίθεση στα γραφεία του κόμματος.

Η κ. Γεννηματά, μετά την επίθεση των δραστών κατά των αστυνομικών επισκέφθηκε τον τραυματία αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός ήταν σοκαρισμένος και σώθηκε επειδή άκουσε τους πυροβολισμούς και έπεσε κάτω.

Οι καταγγελίες των αστυνομικών στη Φώφη Γεννηματά

Οι αστυνομικοί κατήγγειλαν στην κ. Γεννηματά ότι έχουν εντολές να μην πηγαίνουν πέρα από την Ζωοδόχου πηγής. «Δεν μπορεί τα Εξάρχεια να είναι άβατο», δήλωσε η ίδια.

«Οι δράστες πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ και κατά του σκοπού που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η αστυνομία έχει πάρει το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες από την επίθεση. Πρέπει να υπάρξει ένα αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο για τη φύλαξη τόσο του κτιρίου, όσο και των Εξαρχείων», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Το χρονικό της επίθεσης με καλάσνικοφ στην κλούβα των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ δέχθηκε στις 6:18 το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos,gr, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του, ενώ φέρει εκδορές, καθώς ο τραυματισμός του προήλθε από θραύσματα.

Οι δράστες του περιστατικού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν δύο και πυροβόλησαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ την οδό Αραχώβης, τραυματίζοντας τον αστυνομικό.

Τρεις άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν την στιγμή των πυροβολισμών στην κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν το παραμικρό, πρόλαβαν να δουν μόνο τη λάμψη, καθώς η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που άλλαζαν βάρδια οι σκοποί.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τρεις κάλυκες όπλου στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 57, ενώ οι αρχές διενεργούν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Μία από τις σφαίρες που έριξαν με καλάσνικοφ οι δράστες κατά της διμοιρίας των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, πέρασε από το παρμπρίζ της κλούβας των ΜΑΤ.

Δείτε τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο του enikos.gr από το σημείο της επίθεσης:

Διαβάστε επίσης:

Το tweet του Μητσοτάκη για την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Ήταν δολοφονική επίθεση

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ