Λαφαζάνης: Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

«Στην ευρωζώνη και την ΕΕ πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο τεκτονικές αλλαγές και σεισμικές ανακατατάξεις. Η ευρωζώνη αλλά και η ΕΕ κλονίζονται συθέμελα, ενώ η Ελλάδα του ευρώ είναι καταδικασμένη σε αιώνια νεοαποικιοποίηση με το ένα αποτυχημένο μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο και με την λιτότητα να την αντικαθιστά ακόμα περισσότερη λιτότητα και φορολεηλασία» δήλωσε ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα στη χώρα μας μπορεί να συμβολίσει ένα μεγάλο βήμα για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε ώστε η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα να συνδυασθεί με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα διαγραφής του επονείδιστου και μη βιώσιμου χρέους, σεισάχθειας στα ιδιωτικά χρέη των μικρομεσαίων εισοδημάτων και εθνικοποίησης των τραπεζών, στη βάση ενός σχεδίου παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας. Η τρομοκρατία σε βάρος του εθνικού νομίσματος έχει αρχίσει να πέφτει στο κενό».

Το εθνικό νόμισμα με ένα πρόγραμμα αντιλιτότητας, προστασίας της εθνικής παραγωγής και ρευστότητας για μια επενδυτική Άνοιξη στον τόπο μπορεί να συνεισφέρει στη γρήγορη διέξοδο από την κρίση και να θέσει τη χώρα σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή και κοινωνική τροχιά με επίκεντρο τη νεολαία της πατρίδας μας, υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικός Τύπος: Η κρίση δεν φαίνεται να έχει τέλος για την Ελλάδα

Forbes: Ελληνικό νησί στους 10 πιο οικονομικούς προορισμούς για το 2017

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ