«Ψήνεται» τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Η σκληρή στάση που τηρεί η Άγκυρα στο Κυπριακό, αλλά και η ανυποχώρητη στάση της Αθήνας στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, δείχνουν να οδηγούν σε ναυάγιο συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο ενόψει της πενταμερούς για τη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, οι διπλωματικές προσπάθειες για «λείανση» των μεγάλων διαφορών των δυο πλευρών για τις εγγυήσεις και τη μη παραμονή του κατοχικού στρατού στην Κύπρο συνεχίζονται.

Και αυτό παρότι δεν πραγματοποιείται τελικά στην Αθήνα η συνάντηση των ΓΓ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, καθώς στην πρώτη τους συνάντηση στην Άγκυρα διαπιστώθηκαν μεγάλες διαφορές, που παραμένουν προς το παρόν αγεφύρωτες.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του Real.gr, τις επόμενες ημέρες αναμένεται- εκτός μεγάλου απροόπτου- τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλα αδιέξοδα στη Γενεύη.

Ταυτόχρονα, στη Νέα Υόρκη, όπου μεταβαίνει από απόψε ο Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες, θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Μεσούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου μετά από αίτημα του Νίκου Κοτζιά για συνάντηση με τον κ. Γκουτιέρες, υπέβαλε και αυτός αντίστοιχο αίτημα και θα γίνει και αυτός δεκτός από τον Γενικό Γραμματέα.

Εκ των πραγμάτων δηλαδή στις συναντήσεις αυτές της Νέας Υόρκης θα κριθούν πολλά, τόσο για την τελική σύνθεση της πενταμερούς, όσο και για τις προοπτικές να μην υπάρξει πλήρες αδιέξοδο στη Γενεύη…

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Λαζαρίδης: “Βενεζουέλα μας κάνατε”

Σφοδρή επίθεση του Μαξίμου στη ΝΔ: Έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ