Θεοδωράκης για επιστολή Τσακαλώτου: Όταν μένεις χωρίς οξυγόνο υπογράφεις τα πάντα

«Υπάρχει η ερμηνεία του Λαζόπουλου για τον Σόιμπλε, ότι τα κάνει αυτά επειδή είναι ανάπηρος.

Υπάρχει η ερμηνεία του κ. Τσίπρα ότι τα κάνει αυτά επειδή έχει πρόβλημα με την ψυχή του. Είναι και τα δύο λάθος. Μόνο μια πατριωτική πολιτική στη χώρα μας θα μπορούσε να απαντήσει στις πιέσεις των άλλων χωρών», δήλωσε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Και πατριωτική πολιτική», εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «είναι να παράγεις πλούτο και να τον μοιράζεις δίκαια, αλλιώτικα θα είσαι συνεχώς με το χέρι απλωμένο να παρακαλείς τους ισχυρούς της Ευρώπης να σε βοηθήσουν».

Για την επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

«Είναι η γνωστή διγλωσσία. Στους δανειστές λένε αυτά που προσπαθούν να αποσιωπήσουν στο εσωτερικό της χώρας. Για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας λέει δεν θα δώσει λογαριασμό για το πώς θα διαθέσει τα πλεονάσματα, ενώ ο κ. Τσακαλώτος με την επιστολή του λέει “πως δεν θα το ξανακάνουμε αν δεν σας ρωτήσουμε. Είναι μια επιστολή μετάνοιας που μαρτυρά την απουσία πατριωτικής πολιτικής και σχεδίου», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης προβλέποντας ότι εντός του Ιανουαρίου θα κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση με χειρότερους όρους για τη χώρα.

Γιατί, όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «όταν ξεμένεις από λεφτά, όταν ξεμένεις από οξυγόνο, υπογράφεις τα πάντα».

Ο ίδιος, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινήματος, ανέδειξε ως σημαντική τη δέσμευση του κ. Τσακαλώτου ότι τα επόμενα πλεονάσματα, αν υπάρξουν, θα κατευθυνθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στη μείωση των φόρων.

Προτεραιότητες, που όπως θύμισε, είχαν υποδείξει στη Βουλή τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του Ποταμιού.

Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους, τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να το πάρει πίσω αν υπάρξει ταμειακό πρόβλημα, με τις περικοπές που θα κάνει αυτομάτως ο «κόφτης» στις συντάξεις.

«Υπάρχουν σπίτια με δύο ανέργους, όπως επίσης υπάρχουν 550.000 εργαζόμενοι που παίρνουν λιγότερο από 500 ευρώ το μήνα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής για τους ανέργους.

Αναφερόμενος στη φράση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο («εν ανάγκη θα ξενυχτήσουμε για να κλείσουμε την αξιολόγηση») είπε ότι αυτή μαρτυρά τον τρόπο σκέψης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Στο ωράριο τους δεν προλαβαίνουν, οπότε τους ζητάει να ξενυχτήσουν για ένα εθνικό θέμα», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ξεχωρίζοντας την πολιτική συμπεριφορά του κόμματός του από τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι το Κίνημα δεν υποκρίνεται και δεν λαϊκίζει και έφερε ως παράδειγμα τις «τροπολογίες του Άη Βασίλη, ρουσφετολογικές τροπολογίες που ήρθαν στο τέλος του χρόνου για να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα και να χαρίσουν πρόστιμα για παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας».

«Κάποιοι της αντιπολίτευσης έκαναν σώου πετώντας στον αέρα τις τοπολογίες, μετά όμως τις ψήφισαν. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τις περισσότερες από αυτές τις τροπολογίες και η ΝΔ ψήφισε κάποιες παρά τις ενστάσεις που υποτίθεται ότι είχαν. Το Ποτάμι είπε ότι αυτό είναι ντροπή του πολιτεύματος και αποχώρησε αρνούμενο να εξυπηρετήσει συντεχνίες και συμφέροντα».

Τέλος, ο ίδιος, απαντώντας στο ερώτημα τι έχει ανάγκη το 2017 ο τόπος, ζήτησε περισσότερη ειλικρίνεια από όλους τους πολιτικούς και εθνική συνεννόηση στο χρέος και τα εθνικά θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ