Μαξίμου: Ολομέτωπη η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία

Του Βασίλη Σκουρή

Ολομέτωπη πλέον είναι η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ, καθώς το Μαξίμου σηκώνει το γάντι και εξαπολύει σφοδρότατες επιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η χθεσινή μετωπική σύγκρουση, με αφορμή την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον ESM για το «πακέτο Τσίπρα» δεν αποτελεί ούτε καν την κορυφή του παγόβουνου, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν προκρίνει την πόλωση ως στρατηγική επιλογή.

Πόλωση που συμβάλλει στην συσπείρωση των ψηφοφόρων τους και που αποδυναμώνει τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και που όσο οδεύουμε σε προεκλογικό χρόνο, απλώς θα εντείνεται.

Με αφορμή πάντως την επιστολή Τσακαλώτου:

• Το Μαξίμου κάνει λόγο για «συμμαχία των προθύμων» ονοματίζοντας τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, αν και αποφεύγει να πράξει το ίδιο και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθιστώντας σαφές ότι θεωρεί πλέον τον Σταύρο Θεοδωράκη και το κόμμα του «συνοδοιπόρο»- ίσως και… «εμπροσθοφυλακή» -όπως αναφέρουν ορισμένα στελέχη- του Κυριάκου Μητσοτάκη.

• Κατηγορεί, μάλιστα, προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν υπερψήφισε τη διάταξη για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, επειδή- όπως τονίζει- του το ζήτησαν οι δανειστές:

«1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι πήραν εφάπαξ την 13η σύνταξη. Οι μόνοι που είπαν όχι στους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μετά από οδηγίες…» αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά στο non paper της κυβέρνησης, ενώ τονίζεται:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που υπόσχεται στους θεσμούς να υλοποιήσει ό,τι θέλουν “και πέρα από το πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί” (ομιλία στη ΔΕΘ) και διαφωνεί με την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, σήμερα για τι ακριβώς προσπαθεί να πείσει την κοινωνία; Αν εκτιμά ότι έκανε λάθος, ας βγει δημόσια να το ομολογήσει. Δεν είναι ντροπή».

• Το Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, επιχειρεί να αλλάξει γήπεδο και απευθύνει ερωτήματα στον Πρόεδρο της ΝΔ για τις δικές του θέσεις:

«Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει δύο συντελεστές ΦΠΑ: 11% και 22%. Τα φάρμακα, που σήμερα είναι στο χαμηλό ΦΠΑ (6,5%), που θα τα εντάξει; Θα απαντήσει ποτέ; Για να γνωρίζουν οι πολίτες…».

• Τέλος, αφήνει αιχμές για ανευθυνότητα των ηγεσιών της ΝΔ και του Ποταμιού, τονίζοντας στο non paper:

«Η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές ήταν για το 2017. Ήταν σαφές και στην σχετική τροπολογία στη Βουλή. Ούτε αυτό δεν κατάλαβαν στη ΝΔ και το Ποτάμι; Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή σημείωνε: “Από 1/1/2017 εφαρμόζονται οι ίδιοι συντελεστές ΦΠΑ σε όλη την χώρα, εκτός από τα νησιά των νομών […] όπου παρατείνεται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ μέχρι 31/12/2017”. Τι δεν κατάλαβαν; Στη Βουλή οι ηγεσίες της ΝΔ και του Ποταμιού πάνε μόνο για την “ατάκα” χωρίς να γνωρίζουν τι ψηφίζουν;…».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

 

Αυτή είναι η επιστολή Τσακαλώτου στους δανειστές

Ο Κικίλιας για την επιστολή Τσακαλώτου: Επιστολή μετάνοιας, υποτέλειας και παραδοχής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ