Σκουρλέτης: Πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ξεκαθάρισε ότι «οι εκλογές δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης», ωστόσο επισήμανε ότι «στις συνθήκες μη κανονικότητας όπου ζούμε, πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών».

«Οι εκλογές δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης, γιατί δεν συνιστούν στις παρούσες συνθήκες λύση. Επίσης δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης η ψήφιση νέων μέτρων. Όσο πιο ετεροβαρής είναι η συμφωνία τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πίεση που θα αισθάνεται η ίδια η κυβέρνηση και τόσο πιο πολύ θα δοκιμάζονται οι σχέσεις της με την κοινωνία και ιδιαίτερα μ’ αυτά τα κομμάτια που θέλει να εκφράσει», είπε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Θέλω να θυμίσω ότι το ενδεχόμενο των εκλογών μέσα από ένα αδιέξοδο στις σχέσεις με τους δανειστές μας είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε από το 2010 σχεδόν κάθε δύο – τρεις μήνες. Άρα θέλω να πω ότι στις συνθήκες μη κανονικότητας όπου ζούμε, πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών».

Τη θέση ότι «το ΔΝΤ εξυπηρετεί το σχέδιο Σόιμπλε για την Ευρώπη» εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Όπως υποστηρίζει, «είναι το όχημα μέσα από το οποίο ο Σόιμπλε μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του», ενώ εκτιμά ότι το αν παραμείνει το ΔΝΤ, μέσω της Ελλάδας, στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί και από τους δικούς του σχεδιασμούς και πιθανότατα από τη στάση του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Εκφράζει δε την άποψη ότι το ΔΝΤ δεν αρκεί να υποβαθμιστεί σε ρόλο τεχνικού συμβούλου όπως ζητεί η κυβέρνηση, αλλά να αποχωρήσει πλήρως από το ελληνικό πρόγραμμα «διότι η παρουσία και με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου διαμορφώνει συσχετισμούς στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

Παράλληλα, κατηγορεί τη ΝΔ και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ για «προγραμματική και ιδεολογική επικοινωνία» με τους δανειστές. Χαρακτηρίζει ως θετικές τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά κύρια ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι «θα είχε όμως πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια συνολική μετατόπιση» του κόμματος. Διευκρινίζει ωστόσο ότι «εμείς μιλάμε πάντοτε εξ ονόματος της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ εξ ονόματος του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας ή Κεντροαριστεράς».

Διαβάστε επίσης:

Μαντινάδα για τον Ερντογάν είπαν στον Παυλόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

ΝΔ: Η παρέα του Μαξίμου πρωταθλήτρια στη λασπολογία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ