Σταθάκης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας οι εκλογές και το δημοψήφισμα

«Τα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος τα θεωρώ επιστημονικής φαντασίας» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Είναι εκτός πολιτικής ατζέντας της κυβέρνησης για τρεις προφανείς λόγους. Πρώτον, θα υπάρξει μία τεράστια ζημιά στην οικονομία και στην πορεία ανάκαμψης της, δεύτερον δεν τίθεται θέμα σταθερότητας της σημερινής κυβέρνησης και τρίτον νομίζω ότι η διεθνής κατάσταση επιβάλει να πορευτούμε με τη σταθερότητα που έχει σήμερα η χώρα» πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ερωτηθείς για το αν το κλείσιμο της αξιολόγησης φέρνει νέα μέτρα και για το αν ο κόφτης θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά το 2018 ο κ. Σταθάκης απάντησε «το θέμα που πρέπει να συμφωνήσουμε είναι το μεσοπρόθεσμο. Το μεσοπρόθεσμο είναι τετραετές, φτάνει μέχρι το 2020 και αναθεωρείται στο ενδιάμεσο. Η κυβέρνηση έχει σαφή θέση, πρώτον ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση λήψης μέτρων και δεύτερον ότι συζητάμε οποιονδήποτε μηχανισμό που δημιουργεί μία εγγύηση και από την άλλη πλευρά».

«Ο κόφτης είναι ένας μηχανισμός, τον έχουμε θεσμοθετήσει για το 2017-2018 και είναι μηχανισμός ευρείας εφαρμογής σε ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι διορθώσεις μετά το 2018 δεν έχει συζητηθεί, δεν έχει αποφασιστεί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο σημερινό EuroWorking Group ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι «νομίζω ότι θα έχει θετική κατάληξη διότι υπάρχουν τα δεδομένα για την πρόοδο που έχει γίνει στη δεύτερη αξιολόγηση και για τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία είναι θεμελιωμένα. Η δική μας προσέγγιση είναι να είναι ένα θετικό βήμα που να ανοίγει τον δρόμο για τις 26 Ιανουαρίου. Υπάρχει σύγκλιση στα τρέχοντα δημοσιονομικά δεδομένα και αυτό ισχύει και για τους θεσμούς»

«Το να κλείσει η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με στόχο στις 26 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει όλες οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν να προχωρήσει η ποσοτική χαλάρωση»

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Το παιχνίδι του Σόιμπλε το έπαιξε ο κ. Τσίπρας

Τσίπρας: Πολιτική βούληση της κυβέρνησης να δρομολογηθούν τα μεγάλα έργα στην Κρήτη

Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Πολιτικός εκβιασμός από Σόιμπλε – Χρειάζονται συναινέσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ