Ο Μπαλτάκος… δήμαρχος!

Για δικαστική ασυλία με αντάλλαγμα υποψηφιότητα στον Δήμο Αθηναίων, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” αναλύοντας “τι κρύβει το deal Αλαφούζου-Μπαλτάκου για την προεδρία στον ΠΑΟ”. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα στο ένθετο “Secret” της εφημερίδας “Παραπολιτικά”:

«Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η είδηση που θέλει τον εφοπλιστή φοροφυγά Γιάννη Αλαφούζο ευρισκόμενο μπροστά σε ένα “ηγετικό” αδιέξοδο στον Παναθηναϊκό, να προσφεύγει στη λύση του αμφιλεγόμενου Τάκη Μπαλτάκου. Με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από τα μέσα της εβδομάδας, θεωρείται πολύ πιθανό ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ να χρίσει ακόμη και πρόεδρο τον γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά. Ανεξάρτητα, όμως, από τον ρόλο που θα επιλέξει ο Αλαφούζος να δώσει στον κ. Μπαλτάκο, η στήλη έχει ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο, που σχετίζεται με τους πραγματικούς λόγους της συγκεκριμένης επιλογής.

Για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι σφίγγει ο κλοιός τόσο στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του όσο και στο θέμα της διαχείρισης του ΠΑΟ. Στην παρούσα φάση, εκείνο που προέχει για τον κ .Αλαφούζο είναι να βρει έναν άνθρωπο που θα μπορεί να του εξασφαλίσει ασυλία στον χώρο της Δικαιοσύνης. Μετά από σχετική έρευνα και με τη μεσολάβηση του πασίγνωστου δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο πρόεδρος του ΠΑΟ θεώρησε ως καταλληλότερο πρόσωπο για να παίξει τον διπλό αυτό ρόλο τον δικηγόρο Τάκη Μπαλτάκο. Με απλά λόγια, η «μεταγραφή» του τελευταίου σχετίζεται αποκλειστικά με την αγωνία του Αλαφούζου να ξεμπερδέψει από τα πλοκάμια της ανεξάρτητες ελληνικής Δικαιοσύνης. Επί της ουσίας, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ επενδύει στις διασυνδέσεις που φημολογείται (σ.σ. από την περίοδο που βρισκόταν στην κυβέρνηση) ότι διαθέτει στον χώρο της Θέμιδος ο πρώην συνεργάτης του Σαμαρά. Και, επειδή εκ χαρακτήρος, ο Τ. Μπαλτάκος είναι άνθρωπος του παρασκηνίου, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι κινούνται πέριξ του περιβάλλοντος Αλαφούζου που θεωρούν ότι εκτός από τα θετικά, μπορεί να επιφέρει και καίρια χτυπήματα (πάντα μέσω της Δικαιοσύνης) κατά των αντιπάλων του Αλαφούζου.

Ο βασικός λόγος της αξιοποίησης του συναρχηγού του Γιώργου Καρατζαφέρη από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟ αναφέρθηκε εκτενώς παραπάνω. Ωστόσο όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη, το deal ανάμεσα στους δύο άνδρες έχει και άρωμα πολιτικής. Με βάση όσα αναφέρουν πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες της σχετικής συμφωνίας, ο κ. Μπαλτάκος δείχνει να επιθυμεί να είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας. Μάλιστα, λέγεται ότι στην κουβέντα που είχε με τον κ. Αλαφούζο του αποκάλυψε κι αυτό το μυστικό. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ έδειξε να ενθουσιάζεται με την ιδέα, αφού από την περίοδο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών αναζητούσε ένα πρόσωπο για να επιχειρήσει αυτό που έκαναν στον Πειραιά οι Γιάννης Μώραλης και Βαγγέλης Μαρινάκης. Στο πρόσωπο του Μπαλτάκου ο Αλαφούζος βρήκε εκτός από τον συνήγορο, τον πρόεδρο του ΠΑΟ και τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας που με «όχημα» τον Παναθηναϊκό θα διεκδικήσει τον πρώτο δήμο της χώρας. Ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά θεωρεί ότι με τον ΠΑΟ και την επιρροή που διαθέτει στο κοινό της Χρυσής Αυγής θα μπορέσει με αξιώσεις να κερδίσει τον Δήμο της Αθήνας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ